Mimarlar Odası'na meslektaşlarından sert tepki!

Mimar ve Mühendisler Grubu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından yapılan Cerablus operasyonları açıklamasına tepki gösterdi.

Mimarlar Odası'na meslektaşlarından sert tepki!
Mimarlar Odası'na meslektaşlarından sert tepki!
GİRİŞ 26.08.2016 13:57 GÜNCELLEME 26.08.2016 13:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından, "Türkiye Suriye'nin iç işlerine karışmamalı' diyen TMMOB'a cevabımızdır" denilen açıklamada, "TMMOB'un, her durumdan
vazife çıkarmaya çalışan ideolojik, önyargılı ve maksatlı bu ve benzeri girişimlerini şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Cerablus'a girmesini eleştirerek "İç işlere karışmayın" açıklamasını şiddetle kınıyoruz”

Malum olduğu üzere Meslek Odaları’mızdan, öncelikli olarak üniversiteler ile koordineli, kamu, özel, tüzel, kurum ve kuruluşlara, fayda üretmek adına kendi meslek alanları ile ilgili konularda bilimsel, teknik ve objektif veriler ile doğru bilgilendirme yapmaları ve mesleki anlamda yanlış, eksik, hatalı konu ve uygulamalar ile ilgili olarak da bunların giderilmesi yönünde çözümler ve teklifler üretmesi beklenmektedir.

Ancak toplumsal gelişmemize katkı sağlamaları düşünülmesi gerekirken daha önce de benzeri siyasi çıkışlar ile kamuoyunda algı karışıklığı yapmayı bir vazife ve başarı addeden TMMOB'a bağlı meslek odalarımızdan, bu amaçla yapılıyormuş gibi gösterilerek maksadını aşan ifade ve değerlendirmelerle toplum adına değer üretmek değil, bu bahane ile siyasi mesaj vermek olduğu anlaşılan açıklamaların yapılmaya devam edildiği görülmektedir. Gün, Milli İrade’ye, Ülkeye sahip çıkma günüdür

15 Temmuz akşamı Demokrasi ve Milli iradeyi yok sayarak devletin askerini, polisini ve vatandaşını karşı karşıya getirmek isteyen güçler, bugün farklı tuzaklar ile Vatandaşımıza, Devletimize, Milletimize, Hükümetimize haince saldırılar düzenleyerek ülkeyi bölme düşüncesinden vaz geçmediklerini, geçmeyeceklerini ispat etmektedirler. Bu kapsamda gerek şahsi ve/veya Kurumu adına açıklamada bulunulan grubun söz konusu beyanı ile; bataklık kurutulmadan sivrisineklerin yok edilmeyeceği, saldırıların gerçek kaynağının bu ülkenin dürüst insanından olmayacağı, gerçek hainlerin sınır ötesinden geldiği, buralarda konuşlanmış olsalar bile esas kaynaklarının maddi ve manevi olarak dışarıdan desteklendiğini düşünmedikleri kabul edilemeyecektir.

Kaldı ki Devletin aklını, iradesini, hükümetini, karar ve uygulayıcılarını yok sayarak bu tür beyanda bulunma cesareti anlaşılamamaktadır. Üstelik çok kısa bir süre önce yaşanan ve sağcısı, solcusu ayırt etmeksizin tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet bir araya gelmemize vesile olan olaylara rağmen, bu tür ikilem açıklamalar ile nereye varılmak istenildiği anlaşılamamaktadır. Siyasi farklılıklarımız zenginliğimiz olabilir ancak Gün, Milli İrade’ye, Ülkeye sahip çıkma günüdür.

Tüm siyasi ve ideolojik görüşten meslektaşlarımızın üst meslek örgütü olan TMMOB'un, her durumdan vazife çıkarmaya çalışan ideolojik, önyargılı ve maksatlı bu ve benzeri girişimlerini şiddetle kınıyor, fikri bile olsa nifak tohumları ile toplumu bölmeye kalkışanların karşısında olacağımızı ifade ediyoruz. Bu beyanla Mimar ve Mühendisler Grubu olarak özellikle devletimizin her türlü önlemin alınmasında yanında olacağımızı, bu vesile ile tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı akli selim düşünce ile Devletimiz, Milletimiz ve Askerimizin yanında olmaya davet ediyoruz.

GÜN BİRLİK, DİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Hiçbir gücün bu milletin maneviyatını bozmasına müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini, her türlü provokatif çabanın karşısında olacağımızı bu Basın Açıklamamız ile beyan ediyoruz. Saygılarımızla

YORUMLAR 12
  • Mühendis 7 yıl önce Şikayet Et
    Mimar ve Mühendisler Grubu'nu tebrik ediyorum. TMMOB'a karşı yaptığı bu açıklama çok yerinde. Ülkemizde İmanlı vatansever Mimar ve Mühendislerin olması bizleri umutlandırıyor
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    bir mühendis olarak bu odaların devlet düşmanı politikalarından ve siyaset yapmalarından tiksindim. Bunlar ordaki bir kaç grubun görüşüdür.
    Cevapla
  • ibr@h!m 7 yıl önce Şikayet Et
    Mimarlar ve mühendisler odası işine bak işine senin işin iş çıkarmak siyaset değil oturun gelişime bir gram katkı için ne yaparızı konuşun.
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    su mimarlar odasinida anlamis degilim hukumet iyi kotu ne yapsa hepsine karsi cikiyor bende bu odanin kapatilnasindan yanayim
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    su mimarlar odasinida anlamis degilim hukumet iyi kotu ne yapsa hepsine karsi cikiyor bende bu odanin kapatilnasindan yanayim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti