Hakkari

Hakkari'nin il olarak kalması

15:07 26 Ağustos 2016
Hakkari'nin il olarak kalması

Hakkari'nin il olarak kalması kararı dolayısıyla kentteki bazı yerel gazete sahipleri tam sayfa teşekkür ilanı yayımladı.

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasını öngören kanunun ilgili yasanın tasarıdan çıkarılmasının dolayı kentte sevinç sürüyor.

Bu kapsamda bazı yerel gazete sahipleri Hakkari'nin il olarak kalmasında tüm emeği geçenler için tam sayfa ilan yayımladı.

İlanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a teşekkür edildi.

Yerel gazeteler adına açıklama yapan Yeni Hakkari Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Hatipoğlu, Hakkari'nin tarihi geçmişe sahip bir kent olduğunu söyledi.

Hakkari'nin ilçeye dönüştürülmesi yönündeki kanunun halkın moralini bozduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Hakkari’nin il kalması için komisyon kuruldu. Ankara’ya gidildi. Liderlerle görüşüldü. Muhalefet liderleri ile görüşüldü. Hakkari’nin il kalması gerektiği anlatıldı. Sonunda bu iş nihayete erdi. Hakkari'miz il kaldı. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.