Kılıçdaroğlu ve Cizre saldırılarını PKK üstlendi

PKK, dün Artvin'de Kılıçdaroğlu'na geçekleştirilen saldırı ile bugün Cizre'de gerçekleştirilen intihar saldırısını üstlendi.

Kılıçdaroğlu ve Cizre saldırılarını PKK üstlendi
Kılıçdaroğlu ve Cizre saldırılarını PKK üstlendi
GİRİŞ 26.08.2016 15:56 GÜNCELLEME 26.08.2016 16:48
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

PKK, dün Artvin'de CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı ile Cizre'de bu sabah 11 polisin şehit olduğu, 75'i polis 78 kişinin yaralandığı intihar saldırısını üstlendi.

HEDEF KILIÇDAROĞLU DEĞİLDİ

PKK, Artvin saldırısındaki hedeflerinin Kılıçdaroğlu değil güvenlik güçleri olduğunu belirterek "JÖH'e ait askeri araç hedef alınırken, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun orada olduğu bilmiyorduk.." ifadelerini kullandı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın yaşandığı Yanıklı köyü Soğuksu mevkisinde durumundan şüphelenilen ve saldırıyla bağlantısı olduğu sanılan bir kişi ise gözaltına alındı.

7-8 KİŞİLİK TERÖRİST GRUBU OLDUĞU SANILIYOR

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre kendilerine, ’Karadeniz Açılım Grubu’ adını veren 7-8 kişilik PKK’lı terörist grubu, Ardahan-Göle kırsalı üzerinden 1.5-2 ay önce Şavşat’a geldi. Geçen ay bölgede bir aracı durdurarak kaçıran grup, Yanıklı Köyü ve Eski Kale Köyü civarında köylüler tarafından görüldü. Jandarmaya yapılan ihbar üzerine bölgede arama tarama çalışması yapan güvenlik güçleri teröristlerin izine rastlamadı. İddiaya göre, ’Sansasyonel eylem yapın’ talimatı aldığı öne sürülen grup bir hafta önce saldırının yaşandığı Yanıklı köyü civarında ikinci kez görüldü. Bölgede saldırı amaçlı keşif yaptıkları sanılan grubun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik dünkü saldırıyı gerçekleştirdiği sanılıyor.

YORUMLAR 36
  • Furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    eee gılıçtaroğlu akıllı ol vatanına sahip çık yok pkk yol hdp bunlarla işbirliğide yapma ! vaktinde kolkolaydin hdpkk ile..!yazık sana yaziiiikkkl
    Cevapla
  • önlem tedbir 7 yıl önce Şikayet Et
    karakollara 500 metre kala pusuda nöbetçiler olur ..nöbet tutar yollarda kapanlar olur.. harfiyat kamyonuysa mütahidin önceden verdiği plaka ve şöför isim ve fotografları olmadan hiç bir kamyon içeriye alınmaz
    Cevapla
  • yalan 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan chp konvoyuna bilerek saldırdılar başarısız olunca çamura yatıyorlar
    Cevapla
  • Pelin 7 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet acil bir karar alip topraklarimizda patlatilan her bomba icin suriyeyede PYD YPS'lileri bombalamaliki canlari yandikca bir daha düsünürler. Bu sayede devlet kuramaz hale gelirler.
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir fikir.
    Cevapla
  • snx 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbim belasını ver pkk ve yandaşlarının.Kahhar cc.isminle kahreyle.amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti