Cizre'deki hain saldırının asıl hedefi orasıydı

Cizre'de PKK tarafından emniyet binasına gerçekleştirilen hain saldırının hedefinin başka bir nokta olduğu ortaya çıktı.

Cizre'deki hain saldırının asıl hedefi orasıydı
Cizre'deki hain saldırının asıl hedefi orasıydı
GİRİŞ 27.08.2016 11:02 GÜNCELLEME 27.08.2016 12:11
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün sabah ilçe emniyet müdürlüğüne PKK'lılar tarafından bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 11 polis şehit oldu, 3’ü sivil 75’i polis toplam 78 kişi yaralandı. Araçta bulunan patlayıcının çok şiddetli bir etkiye sahip olduğu, patlamanın 45 kilometre uzaktaki Silopi'den dahi hissedildiği belirtildi. Bölgeye yaklaşık 1 kilometre mesafedeki ev ve iş yerlerinin de camları kırıldı. Saldın sonrasında Şırnak Valiliği Cizre ilçesine giriş ve çıkışları yasakladı.

KAMYON FARK EDİLMESEYDİ

Saldırının asıl hedefinin Cizre'yi Mardin ve Şırnak'a bağlayan karayolu üzerindeki Cizre Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YÎBO) olduğu ortaya çıktı. Bu okulun bahçesinde kurulan konteynerlerde biı süredir bölgede operasyon yapan ve çoğunluğu özel harekâtçılardan oluşan yüzlerce polisin kaldığı ve her gün 06:00-07:00 sularında rutin operasyonlar için bölgeye hareket ettikleri belirlendi. Bomba yüklü kamyonun YİBO'ya hareket halindeyken Cizre Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği önünde görevli polisler tarafından fark edilmesi ve aracı durdurmaya çalışmaları sırasında patlatıldığı ortaya çıktı.

Aracın önceden fark edilmesiyle yüzlerce polisin şehit olmasının önüne geçildiğini kaydedilirken, belediye hafriyat kamyonunun kendilerine ait olmadığını öne sürdü. Bölgedeki maden ocaklarının çokluğu sebebiyle çok sayıda kamyonun bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, ayrıca madenlerde kullanılan patlayıcıların da ciddi bir şekilde elden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 16
  • Zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu madenler ülkemiz için çok önemli değilse ileriki,bir tarihe kadar kapatılmalı.
    Cevapla
  • Trabzonlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman bir bomba patlasa kovanı ve afrin bombalanmali derim başkada bişey demem.
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Patlayıcıyı kömür ocakkarını yıllardır işleten, devlete kömür satıp kazandığını birileriyle bölüşen bölge zenginlerine sormak istermisiniz . Şırnak halen kapalı ama kömür ocakkarı çalışıyor kamyonlar çalışanlar yiyecek içecek nerede bu bolluk
    Cevapla
  • samed 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu belediye baskani ve ekibinden hesabi sorulmasi lazım...cizrede bu hainlerin haberinolmadan. böyle isler olamaz...
    Cevapla
  • onur onur 7 yıl önce Şikayet Et
    şehitlerin her bir için içeridekilerden biri gebertilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi