İlk işi vatan toprağını öpmek oldu

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ahmed el-Cedir, Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde evine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlk işi vatan toprağını öpmek oldu
İlk işi vatan toprağını öpmek oldu
GİRİŞ 28.08.2016 22:49 GÜNCELLEME 28.08.2016 22:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DAEŞ'in baskıları nedeniyle 3 yıl önce Cerablus'tan ailesiyle kaçmak zorunda kalan Suriyeli Ahmed el-Cedir, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde evine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Cerablus'a giden Cedir’in ilk işi evinin önünde vatan toprağını öpmek oldu.

Yaklaşık 3 yıl önce kontrolü Özgür Suriye Ordusu'ndayken (ÖSO) terör örgütü DAEŞ'e geçen Cerablus’ta 3 çocuğu ve eşiyle yaşayan Cedir, DAEŞ’in baskı ve zulümlerine dayanamayıp ailesiyle Gaziantep'in Karkamış ilçesine yerleşti.

Yakınlarından 3 yıldır haber alamayan Cedir, Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında kontrolü yeniden ÖSO’ya geçen Cerbalus’a gidebildi.

Vatanında ilk olarak evinin sokağında dolaşan Cedir, evinin önünde diz çökerek vatan toprağını öptü.

Yakınlarıyla hasret gideren Ahmed Cedir'in heyecanı ve mutluluğu, arkadaşlarının çektiği görüntülere de yansıdı.

Yaşadığı mutluluğu AA muhabiriyle paylaşan Cedir, harekat sonrasında ilk olarak vatanı Cerablus'a gittiğini ve evine bakarak hasret giderdiğini söyledi.

Harekat sayesinde DAEŞ’in Cerablus'tan kaçtığını dile getiren Cedir, yaşadığı sevinci şu sözlerle aktardı:

"Ben 3 yıl önce çocuklarımı da alıp Cerablus’tan kaçarak Türkiye'ye sığındım çünkü terör örgütü DAEŞ bizleri tehdit ediyordu. Hatta birçok akrabamı katletti. 20 civarındaki yakınımı da cezaevine koydu. Onların durumu ne onu da bilmiyorum. Ama yapılan operasyon sonrasında DAEŞ gider gitmez evime gittim ve ilk olarak toprağımı öperek Türkiye halkına, Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettim. Çok mutluyum, çok memnunum. Cerablus halkı çok memnun. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Allah razı olsun."

YORUMLAR 10
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu dualar yeter , o toprakların asıl sahiplerinin duaları ile kafirler perişan olacak , Türk Ordusu muzaffer olacak biiznillah.
    Cevapla
  • KARSLIOĞLU 7 yıl önce Şikayet Et
    "Bize neden Suriye, Mısır, Arakan?" diyorlar. "Bize mi kaldı?" diyorlar... Neden mi? Çünkü biz Evlad-ı Osmanlıyız. Biz dünya mazlumlarının sığınacağı bir kaleyiz. Ağlattı bu haber beni... Köyüm geldi aklıma. düşünmek bile istemedim Hatıralar tüm geçmiş. Canı yürekten teşekkürler Cumhurbaşkanım. Allah(c.c.) seni ve senden sonra senin gibi dik duracak yiğitleri bu memleketin ve mazlumların başından eksik etmesin..
    Cevapla
  • şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    defolun gidin hepinizde bu ülkeden
    Cevapla
  • Göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen kökünü bir araştır bakalım sen bu ülkeye nerden gelmişin işkembeden sallama biraz insan ol
    Cevapla
  • mrt 7 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin ve kimi kovuyorsun iki üç göbek geri git bakalım nerden gelmişsin ? onlarda bir zamanlar Anadolu insanı idi senden benden daha fazla
    Cevapla
  • eyyupk 7 yıl önce Şikayet Et
    seninmi bu memleket Hani bu bağlar bahçeler diyen ataların nerde Allah rızasını gözetmezsen her bir zerrenin hesabını veremezsin Onlar muhacir Allah resulüne kucan açan medine olmasaydı İslamiyet yayılırmıydı Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    İki gün sonra Allah etmesin aynı durum bizim başımıza gelse Suriye bizi kabul edecek mi .Gerçi biz vatanı bırakıp gitmeyiz o ayrı mevzu da ÖSO Cerablusta savaşırken siz neden kaçtınız.???
    Cevapla
  • mmm 7 yıl önce Şikayet Et
    ne kabulu 1 bardak su vermezler. Adamlar kendi vatandaşlarıyla yaşamayı beceremiyor bize mi acıyacak?
    Cevapla
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Iste bunlar bizede bir ders olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!