TSK'dan flaş 'Cerablus' açıklaması

TSK'dan yapılan açıklamada "Cerablus harekatında dün saat 16.30'dan itibaren 21 hedef 108 atışla vuruldu" denildi.

GİRİŞ 30.08.2016 09:27 GÜNCELLEME 30.08.2016 09:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşte TSK'dan yapılan o açıklama

" TSK Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu kapsamda harekâtın 7'inci gününde,dün saat 16:30'dan şu ana kadar Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen hedefler (21 hedef) FIRTINA obüsleriyle 108 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. Ayrıca Koalisyon Hava kuvvetlerine ait iki uçakla (A-10) dün gece 23:10'da Cerablus bölgesi civarında tespit edilen iki DEAŞ hedefi vurularak imha edilmiştir."

YORUMLAR 5
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Vur Vur inlesin, butun dunya dinlesin!!! Dunya asker gorsun, kahraman gorsun, cesaret gorsun, insan gorsun.
    Cevapla
  • gerçek 7 yıl önce Şikayet Et
    fıratın doğusuna adam gibi girişmediğimiz sürece daha çoook ölecez. bataklığı kurutmak lazım,sivri sinekle eniyi mücadele yolu bu.
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    vurmalısın yigidim, nefessiz vurmalısın.
    Cevapla
  • Alperto 7 yıl önce Şikayet Et
    Karada 2-4 bin kadar Öso var bizim az sayıda bordo berelimiz var .bu sayılar tüm bölgeyi kontrol etmeye yetmeyebilir.sadece obüs ve hava bombardımanı da direnci yumuşatsa da yetersiz kalabilir.Karadan piyade birlikleri sokmak şart.
    Cevapla
  • Ruh Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Deniz kuvvetleri de salınmalı :D
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!