Aziz Yıldırım'dan Hüseyin Çapkın'a ağır sözler! - Hüseyin Çapkın kimdir? biyografisi!

Hüseyin Çapkın kimdir, Hüseyin Çapkın neden gözaltına alındı? sorularına istinaden son dakika Hüseyin Çapkın'ın gözaltına alınması haberimizde.. Malum 15 Temmuz başarısız darbe girişimi ardından çıkartılan OHAL kararnamesi ile FETÖ'nün bürokrasi ayağına da darbe üstüne darbe indiriliyor. Nitekim FETÖ terör örgütünün yurt içindeki örgütlenmesine dair soruşturmalar kapsamında şuan Merkez Valisi olan Hüseyin Çapkın İzmir Çeşme'de göz altına alındı. Öte yandan Aziz Yıldırım Hüseyin Çapkın hakkında şike soruşturması ile ilgili ağır ithamlar bulundu. İşte Hüseyin Çapkın son dakika gelişmeleri ve Aziz Yıldırım'ın Hüseyin Çapkın hakkında yaptığı açıklama ilgili tüm ayrıntılar haber7.com'da..

Aziz Yıldırım'dan Hüseyin Çapkın'a ağır sözler! - Hüseyin Çapkın kimdir? biyografisi!
Aziz Yıldırım'dan Hüseyin Çapkın'a ağır sözler! - Hüseyin Çapkın kimdir? biyografisi!
GİRİŞ 05.09.2016 16:02 GÜNCELLEME 05.09.2016 16:03

Malum 15 Temmuz başarısız darbe girişimi ardından çıkartılan OHAL kararnamesi ile FETÖ'nün bürokrasi ayağına da darbe üstüne darbe indiriliyor. Nitekim FETÖ terör örgütünün yurt içindeki örgütlenmesine dair soruşturmalar kapsamında şuan Merkez Valisi olan Hüseyin Çapkın İzmir Çeşme'de göz altına alındı. Öte yandan Aziz Yıldırım Hüseyin Çapkın hakkında şike soruşturması ile ilgili ağır ithamlar bulundu. İşte Aziz Yıldırım'ın Hüseyin Çapkın hakkında yaptığı açıklama ve Hüseyin Çapkın kimdir yani biyografisi haber7.com'da.

HÜSEYİN ÇAPKIN'A FETÖ GÖZALTISI

Fethullahçı Terör Örgütü'nün mülkiyedeki yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma genişletildi ve soruşturma kapsamında önemli isimlere gözaltı işlemi uygulandı. İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın soruşturma çerçevesinde Çeşme'de şüpheli olarak gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı üzerine geçtiğimiz günlerde Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vali yardımcısı Haluk Nadir, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Kadıköy Kaymakamı Bilal Kurubal, Yusuf Yavaşcan, Abdülkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kallan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın, gözaltına alınmıştı. Savcılıkça "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan sevk edildikleri şüphelilerin tamamı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

ÇEŞME'DE GÖZALTINA ALINDI 

Soruşturmayı derinleştiren Savcı Mehmet Şenay Baygın, tutuklanan 12 şüpheliden el de edilen yeni bilgi ve belgeler çerçevesinde yeni bir gözaltı dalgası gerçekleştirdi. Savcı Baygın talimatı üzerine harekete geçen polis, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da verdiği ifade doğrultusunda Hüseyin Çapkın hakkında gözaltı kararı verdi. Talimat üzerine Çeşme'de bulunan Hüseyin Çapkın'ın evi basıldı. FETÖ şüphelisi olarak gözaltına ve 17-25 Aralık sürecinin yaşanması ve öncesine ilişkin eylemleri mercek altına alınan alınan Çapkın, İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarıldı. Aynı soruşturma kapsamında Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye Müfettişleri Gürkan Polat ve Yılmaz Tunç da gözaltına alındı.

HÜSEYİN ÇAPKIN'I İŞARET ETMİŞTİ

Tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a KCK soruşturması kapsamında kumpas kurulması ve bu olay ardından bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili verdiği ifadesinde bir soru üzerine, "Ben emniyet müdürünün yakın çalışma arkadaşlarını onun gibi bilemem. Sorunun muhatabı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dır. Ben İstihbaratın başındaki emniyet müdür yardımcısını görevden aldım. Bunun altındaki yer değişikliğinin mahiyeti neden bu tür değişiklikler yapıldığının izahı il emniyet müdürü tarafından açıklanabilir"demişti.

AZİZ YILDIRIM'DAN HÜSEYİN ÇAPKIN'A İTHAMLI SÖZLER

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gözaltına alınan Hüseyin Çapkın'la ilgili 1 hafta önce "Dönemin Emniyet Müdürü için kimse işlem yapmayacak mı?" diye sormuştu.

"19 MAÇTA ŞİKE VAR" DEMİŞTİ

Hüseyin Çapkın'ın emniyet müdürlüğü yaptığı dönemde yürütülen şike soruşturması ile ilgili "19 maçta şike var" açıklaması yapılmıştı.

"HÜSEYİN ÇAPKIN NEREDE?"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 24 Ağustos'ta NTV'de 3 Temmuz süreci ile ilgili açıklama yapmış ve "Dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için kimse bir işlem yapmayacak mı?" diye sormuştu. Yıldırım, "Evlerden aldılar. Şike, teşvik dediler. Dinlemeler yapıldığında şike ve teşvik suç değildi. Dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için kimse bir işlem yapmayacak mı. 19 maç şike olduğunu söylediler" demişti.

HÜSEYİN ÇAPKIN KİMDİR? -BİYOGRAFİSİ

1951'de İzmir' Akyurt'ta Çiftçi bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Hüseyin Çapkın, 1965 yılında Polis Koleji'ne girdi. Polis Akademisi'nden 1971 yılında Komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Mezun olduğu yıl Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. Ardından değişik rütbelerde 1975-1984 yılları arasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptı.

1984 yılında Yozgat İl Emniyet Müdürü oldu, daha sonra Mersin İl Emniyet Müdürlüğü yaptı. 1988-1991 yılları arasında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı yaptı, 1991 yılında Antalya İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi ve 1992'ye dek bu görevini sürdürdü. 1992-1993 yılları arasında Araştırma, Planlama ve Koordinasyon uzmanı olarak çalıştı. Daha sonra sırasıyla Gaziantep, Manisa, Adana ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulundu.

2006 yılında, doğduğu il olan İzmir'e il emniyet müdürü oldu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı sırada, 18 Haziran 2009 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan ortak kararname ile Celalettin Cerrah'ın yerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Iğdır Valisi olmuştur. Kısa bir süre bu görevde bulunduktan sonra Iğdır'dan 29 Mayıs 2010'da ayrıldı. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan Hükümet'te görev yapan dört bakana ve çocuklarına yapılan yolsuzluk operasyonundan iki gün sonra, operasyonda oğlu ile beraber adı geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından görevinden alındı. Bir hafta sonra da İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa etti. Hüseyin Çapkın, şu anda Merkez valisi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Hüseyin Çapkın'ın Akademik Hayatı

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) - Yüksek Lisans (Kentleşen Toplumda Çocuk Suçluluğu)
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - Yüksek Lisans (Kamu Yönetimi)
Devlet Yüksek Lisans Okulu (İngilizce)

Kaynak: Vikipedia