Bitlis Valisi açıkladı: Teröristler kaçıyor

Bitlis'te yol keserek bir polis ve öğretmeni yaralayan terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Bitlis Valisi açıkladı: Teröristler kaçıyor
Bitlis Valisi açıkladı: Teröristler kaçıyor
GİRİŞ 30.08.2016 17:03 GÜNCELLEME 30.08.2016 17:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarınca sabah saatlerinde kesilen Bitlis-Diyarbakır karayolunun, servis yollarından çift yönlü ulaşıma açıldığını söyledi.

Terör örgütünün yol kestiği Buzlupınar mevkisinde vatandaşları canlı kalkan olarak kullandığını vurgulayan Çınar, şöyle konuştu:

"Teröristler durdurdukları araçlardan indirdikleri vatandaşları canlı kalkan olarak kullandı. Yine aynı karayolu güzergahındaki Akpınar Tesisi'nin orada kablolar var. Yollara el yapımı patlayıcı yerleştirildi. Güvenlik güçlerimizi tuzağa çekmek istediler. Ayrıca tünel içinde yakılan araçlar var. Tünelin el yapımı patlayıcılarla tuzaklandığını düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor ancak dağdan indirdiğimiz timleri gören teröristler kaçmaya başladı. Takibe devam ediyoruz. Eyleme katılan 9 kişilik terör örgütü mensubunu tespit ettik."

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Bu arada, terör örgütü PKK mensuplarınca Bitlis-Diyarbakır karayolunun kesilmesinin ardından yolda sabahın erken saatlerinden bu yana bekletilen vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösterdi.

Muş'tan Batman'a giden vatandaşlardan Hudida Tekin, sabahtan beri aç ve susuz yolda beklediklerini belirterek, "Sabah saat 08.00'den beri burada bekliyoruz. Perişan olduk. İhtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Havaalanına yetişmek isteyen yolcular var. Burada şu anda yaklaşık bin kişi var. Çoluk çocuk perişan olduk." dedi.

Van'dan Cizre'ye giden vatandaşlardan Selahattin Akbaş da saat 12.00'den beri yolda beklediklerini anlattı.

OLAY

Bitlis-Diyarbakır karayolunun Buzlupınar mevkisinde yol kesen terör örgütü PKK mensupları, bazı araçları durdurmuş, bu sırada sivil bir araçla Siirt'ten Bitlis'e gitmeye çalışan 3 öğretmen teröristlerin yol kestiğini fark etmişti.

Bölgeden uzaklaşmaya çalışan öğretmenlerin bulunduğu araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda öğretmen M.K yaralanmıştı.

Terör örgütü mensupları, eşi ve çocuğuyla yeni görev yerine gitmeye çalışan polis memurunun kullandığı araca da ateş açmış, saldırıda polis memuru M.D yaralanmıştı.

YORUMLAR 3
  • hüseyine güldem 7 yıl önce Şikayet Et
    Kontör iptal
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk Telekom eski kontör iptal
    Cevapla
  • Önder 7 yıl önce Şikayet Et
    hükümetimiz Bitlis valisini derhal görevden almali o hain teröristler güpegündüz nasıl olur benzin istasyonunda elinde silah halay çekiyor bu nasıl bir düzen bu nasıl bir güvenlik !!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'