'Whatsapp'çı komutanlar tutuklandı

Darbe girişimi esnasında Whatsapp yazışmalarını koordine ettikleri iddia edilen iki kurmay albay tutuklandı.

'Whatsapp'çı komutanlar tutuklandı
'Whatsapp'çı komutanlar tutuklandı
GİRİŞ 31.08.2016 01:34 GÜNCELLEME 31.08.2016 01:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Whatsapp grubunu yönettikleri iddiasıyla gözaltına alınan iki kurmay albay tutuklandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen iki albayın ifade işlemleri sona erdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerin tutuklanmalarına karar verdi.

İFADELERİNDE NE DEDİLER?

Şüphelilerin ifadelerinde "darbe teşebbüsü" suçunu ikrar ettikleri öğrenildi. İstanbul'da darbeci askerlerin koordinasyonunu Whatsapp grubu üzerinden yazışmalarla yürüttükleri belirtilen şüphelilerin ifadelerinde, FETÖ mensubu olmadıklarını savunarak, vatan ve ülke için darbeye destek verdiklerini iddia ettikleri aktarıldı.

KONYA'DA YAKALANDILAR

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından haklarında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunamayan firari albaylar, Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde yakalanmıştı.

Şüpheliler, polis eşliğinde uçakla İstanbul'a gönderilmişti. Dün sabah saatlerinde adliyeye getirilen şüpheli 2 albay soruşturmayı yürüten savcılıkça, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

AA

YORUMLAR 14
  • Ömer Halis 7 yıl önce Şikayet Et
    "Vatan ve Ülke İçin" Darbeye destek vermişler. Adiler Nesi Varmış Vatanın 90 Senede Yapamadığınızın Binlerce Katı 10 - 15 Senede Yapıldı. Memleket 10 - 15 Senede Uçtu Tabiri Caizse. Ülkem İçte ve Dışta Çok Büyük Adımlar Attı. Hangi Vatandan Bahsediyorsunuz. Koalisyon Döneminde niye El atmadınız Hainler
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ikrar mı inkar mı?
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü değiliz vatan ve ülke için destek verdik demişler. Bu güzel vatanı kapıda bekleyen çakallara peşkef çekerekmi vatana ülkeye hizmet edecektiniz hainler.
    Cevapla
  • Muhalif 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi darbeci vatanı, milleti için çalışmış?? Milletin seçtiğine, sevdiğine her zaman düşmasınız, bu ülkeye düşmansınız. Kahrolsun sizin gibi vatansever.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha bir yığın kurmay var. Mesela Serkan Şentürk Havacı Kurmay /Kütüğü Çankırı Yapraklı/Subaşı Köyü. Adam elini kolunu sallayarak Genelkurmayda çalışmaya devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!