Valilik açıkladı: Dev operasyon başlıyor!

Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçelerine bağlı 13 köyde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik açıkladı: Dev operasyon başlıyor!
Valilik açıkladı: Dev operasyon başlıyor!
GİRİŞ 31.08.2016 10:40 GÜNCELLEME 31.08.2016 20:00
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri uyarınca Lice'ye bağlı Birlik, Şenlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Duruköy ve Daralan köyleri ile Hani'nin Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Serenköy ve Uzunlar köylerindeki vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 05.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkmanın yasaklandığı ifade edilen açıklamada, "Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır." denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • Yörük GURD 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yüksek silahlı İHA'lar olsa , önce keşif , sonra bomba yağdırsa , sonra yine yapsa ve, sonra yiğitler kalanları toplasa ,hiç can kaybımız olmaz.İntikal istikametleri , önceden 7/24 İHA'lar ile gözlense nasıl olur ?
    Cevapla
  • İ.Keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    Askeri intikalleri helikopterlerle yapalım bir süre. Konvoylar göre göre boy hedefi oluyor.
    Cevapla
  • merye 7 yıl önce Şikayet Et
    rabbim muvaffak etsin sizi amin inş.
    Cevapla
  • doğru 7 yıl önce Şikayet Et
    tuhaf ve acı bir açıklama (oldu olacak dağdakilerin adlarına mektup yazıpda operasyon başlayor deseydiniz bari) ne hal be
    Cevapla
  • oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    fis ovasindan baslanip cehennem ormanina ordan sozde kendal bolgesi ulgen koyu civarina kadar tamamini temizlenirse o bolgede teror biter tuzaklama yol kesimi bombali sldiri biter insalkah gostermelik degil kesin bi operasyon olur. ayrica bolgede orgutculerle gezen irfan isimli terorist yandasids yakalanir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı