Şehidin yapımı yarım kalan evi bitirilecek

Cizre'de şehit düşen Ordulu polis memuru Harun Maytalman’ın yarım kalan evi Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle tamamlanacak.

Şehidin yapımı yarım kalan evi bitirilecek
Şehidin yapımı yarım kalan evi bitirilecek
GİRİŞ 31.08.2016 13:56 GÜNCELLEME 31.08.2016 13:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, AK Parti eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen ve Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ile birlikte geçen hafta Şırnak’ta şehit düşen polis memuru Harun Maytalman’ın Kabataş ilçesi Beylerli Mahallesi’nde bulunan mezarı ve ailesini ziyaret etti.

Ziyarette şehidin ailesine taziye dileklerini ileten Başkan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra şehidin ailesi tarafından şehit için yaptırılan ancak daha sonra yarım kalan evinde incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından evle ilgili Kabataş Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne talimat veren Yılmaz, yarım kalan evin iki katıyla birlikte kısa sürede tamamlanmasını istedi.

İnşaat halindeki iki katlı evin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından komple tamamlanıp eşyaları ile birlikte aileye teslim edileceğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu konuda şehit ailemizin hiçbir sözünü geri bırakmayacağız. Hızlı bir şekilde şehidimizin yarım kalan evi tamamlanacak" dedi.

"Şehidimiz bizimde oğlumuzdur" diyen Yılmaz, "Devlet şehidimizin sonuna kadar yanındadır. Bu konuda kimse endişelenmesin biz elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

ŞEHİDİN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK

Öte yandan şehidin babası Cemal Maytalman, oğlunun adının Beylerli Mahallesi’ndeki Ortaokula verilmesini istemesi üzerine Başkan Yılmaz, "Bu konuda da çalışma yapacağız. Ordu Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu ile yapacağımız görüşme sonrası şehidimizin ismi doğup büyüdüğü mahallesindeki okulda yaşatılacak. İsim konusu çok basit. İnşallah en kısa zamanda okulun ismi de değiştirilecek. Şehidimizin ismini bu okulda yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan şehidin mahallesinde bulunan köy konağına da Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından maddi desteğin sağlanacağını açıklayan Yılmaz, Beylerli Mahallesi’nde devam eden yol çalışmalarının da bir an önce tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yılmaz, ayrıca Şehit Harun Maytalman’ın mezarının bulunduğu bölgenin de çevre düzenlemesinin yapılması için mezarlıklar müdürlüğü ile Kabataş Belediyesi’ne talimat verdi.

Şehit polis memuru Harun Maytalman’ın babası Cemal ve annesi Sevgi Maytalman, Yılmaz’a ve beraberindekilere teşekkür etti.

YORUMLAR 1
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatandas olarak bizler, bu tür calismalardan memnuniyet duyuyoruz. Allah bulundugunuz makamlarda hizmet etmeyi nasip etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar