İpek Yolu'na PKK'nın tuzakladığı EYP imha edildi

Mardin'de, tarihi İpek Yolu'na PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan ve güvenlik güçleri tarafından son anda fark edilen EYP imha edildi

İpek Yolu'na PKK'nın tuzakladığı EYP imha edildi
İpek Yolu'na PKK'nın tuzakladığı EYP imha edildi
GİRİŞ 31.08.2016 18:41 GÜNCELLEME 31.08.2016 18:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sabah saatlerinde jandarma ekiplerince yapılan yol kontrolü sırasında, Derik İlçesi Denktaş Köyü civarında tarihi İpek Yolu’na el yapımı patlayıcının tuzaklandığı fark edildi. PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen patlayıcının fark edilmesi üzerine karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatılarak, bomba imha uzmanı ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, yol kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı kontrollü bir şekilde infilak ettirdi.

Günde yüzlerce aracın geçiş yaptığı uluslararası tarihi İpek Yolu'nda patlayıcının imha edilmesi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Patlama sonucu yolda büyük bir çukur oluşurken, yapılan incelemenin ardından karayolunda biriken araçların tarlada açılan geçici yol ile geçişlerine izin verildi. 

PKK’lılar 30 Haziran’da aynı yerde tuzaklanan el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmiş ve patlamada 2 asker şehit olmuş, 3 asker de yaralanmıştı. Karayoluna el yapımı patlayıcının tuzaklanması ile ilgili başlatılan çalışma sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • öner şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bu bombayı sıfır asfaltın altına nasıl koymuslarsa bi Allahın kulu da sormuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri