Sur halkından HDP'ye büyük tepki

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayanlar HDP'ye çok sert tepki gösterdi.

Sur halkından HDP'ye büyük tepki
Sur halkından HDP'ye büyük tepki
GİRİŞ 01.09.2016 11:22 GÜNCELLEME 01.09.2016 11:22

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 9 ay önce PKK'lıların hendek kazıp barikat kurması üzerine başlayan çatışmalardan sonra altı mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Operasyon ve sonrasında yapılan çalışmaların ardından bazı sokaklarda yasak kalkmıştı.

En son, 27 Ağustos’ta yine bazı sokaklar yasak kapsamından çıkarıldı. 261 günlük 'gurbet'ten sonra evlerine dönen Surlular karşılaştıkları durumu ve beklentilerini Al Jazeera’ye anlattı.

Cevatpaşa Mahallesi’nde oturan A.D. evini temizledikten sonra kilitleyip çıkmış. "Oturulacak halde değil" diyen A.D. ismini vermek istemiyor.

"HEPSİ DİCLEKENT'TE YA DA VİLLALARDA OTURUYOR"

A.D. konuyla ilgili şunları anlattı: “Çok sıkıntı çektik, önceki hayatımız zevk sefa içinde değildi ama biliyorduk ki bir kapımız var. Benim tek talebim neyimiz vardıysa onu versinler, ne fazlası ne eksiği. Gördünüz işte gelip açtılar bu çukurları ardından polisi askeri geldi ve biz evimizden olduk. Bu çukurun siyasetçilerini gidip araştırın sorun bakalım kaçı burada oturuyor? Ben size söyleyeyim, hiç. Hepsi Diclekent’te ya da bu nehrin öbür tarafında villalarda oturuyorlar.

"KÜRT HALKI SİZİN GİBİ İNSANLARI BURALARDA İSTEMİYOR"

Sorsan 'Kürt halkı için varız.' Ben de diyorum ki 'Kürt halkı sizin gibi insanları buralarda istemiyor.' Ben gidip oyumu bu adamlara vermiş insanım, bir teki gelip kapımı açmadı.

"DEVLET OLMASA AÇLIKTAN ÖLMÜŞTÜK"

Devlet ve bazı yardım kuruluşları olmasa açlıktan ölmüştük. Benim kanım bozuk değil, ben bunları unutmam, unutursam şerefsizim.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı