Köy korucularına uzman çavuşluk hakkı

PKK ile mücadelede Doğu ve Güneydoğu’da önemli görev üstlenen geçici köy korucularına, özel tim ve uzman çavuş olmanın yolu açılıyor.

Köy korucularına uzman çavuşluk hakkı
Köy korucularına uzman çavuşluk hakkı
GİRİŞ 04.09.2016 08:35 GÜNCELLEME 04.09.2016 08:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütü PKK ile mücadelede önemli rol oynayan geçici köy korucularının özel tim ve uzman çavuş olması için çalışma başlatıldı. 35 yıldır ismi ve statüsü tartışma konusu olan  köy korucuları, yeni statüleri ile artık tüm ülkeyi korumaya aday.

22 ilde 49 bin 700 bin geçici ve 25 bin gönüllü köy korucusu olduğunu belirten Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan köy korucularına gönderilen yazılarda, uzman er ve erbaşlık ile özel tim kadroları için başvuru talepleri alınmaya başlandığını söyledi. Sözen “Bin kişilik özel tim için 10 bin geçici köy korucusu başvurdu. Ayrıca henüz ne kadar alınacağı belli değil ancak uzman çavuş alımı için de köy koruculardan talep alındı. Kısa sürede 15 binin üzerinde başvuru oldu” diye konuştu.

HEPSİNİ KAPSAYABİLİR

Korucuların adı ve görev tanımına ilişkin 35 yıldır süren belirsizliğin ileride bu yöntemle bitebileceğine dikkatİ çeken Sözen, şunları söyledi: “Adımız geçici köy korucusu ama 35 yıldır yapılan görev geçici olur mu? Yaptığımız iş de köy korumak değil artık il merkezlerinde, operasyonlarda, kamu kurumları ve yolların korunmasında da görev alıyoruz. Biz her yeri koruyoruz. Özel tim için 40 yaş ve lise, uzman çavuşluk için ilkokul mezunluğu ve 35 yaş sınırlaması var, ama ön talebe göre bu koşullarda değişebilir. Geçici köy korucuların ismi daha sonra ne olur bilemiyorum ama bu düzenlemelerle neredeyse bütün korucular profesyonel asker, uzman çavuş ve özel tim olabilir.” 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 27
  • Doğulu 7 yıl önce Şikayet Et
    Gecikmiş bir karar. Uznan çavuşlara verilen maaş kuruculara verilsin. Bakın bakayım pkk nın anasını nasıl ağlatırlar.Hain olanların Tesbitide çok kolay.operasyona çıkmayan haindir.
    Cevapla
  • Realist 7 yıl önce Şikayet Et
    bu iş pek mantıklı gelmedi bana bir çoğunun çift taraflı çalıştığı epeyce bir süredir biliniyor
    Cevapla
  • oruç reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Generallik verilmeli bence direk..
    Cevapla
  • JöH-PöH 7 yıl önce Şikayet Et
    gercek vatanperver olan gecici koy korucularimiza hakettigi degerin verilmesi bizi de memnun eder..
    Cevapla
  • diyarbekir aşığı 7 yıl önce Şikayet Et
    çok isabetli karar vatanını seven kürt sayısı orduda artırılmalıki bu vatana herkes sahip çıkmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin