Dev tank sevkiyatı! PYD'nin karşısına dikildiler

İstanbul Maltepe'den Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne 15 tank daha sevk edildi.

GİRİŞ 04.09.2016 15:08 GÜNCELLEME 04.09.2016 17:22
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Nurettin Baransel Kışlası'nda bulunan tank ve zırhlı araçların taşınması sürüyor. Tank ve zırhlı araçlar PYD kontrolündeki Meydani Ekbez bölgesinin karşısında bulunan Gaziantep'in İslahiye ilçesine taşınıyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir merkezlerinde bulunan kışlaların taşınması kararı alınmış ve hazırlıklara başlanmıştı. İstanbul Maltepe'de bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Nurettin Baransel Kışlası'ndaki tank ve zırhlı araçlar, PYD kontrolündeki Suriye'nin Meydani Ekbez bölgesinin karşısında bulunan Gaziantep'in İslahiye ilçesine getirilmeye devam ediyor.

Maltepe'den yola çıkan üçüncü gruptaki leopard tank ve zırhlı araçlar karayolu ile Kocaeli'nin Köse köyüne götürülüp, oradan da demiryolu ile İslahiye'ye geldi. Trenle ilçeye ulaşan A2-4 tankları burada vagonlardan indirilerek, 106 topçu alay komutanlığı kışlasında yerini aldı.

Bu arada İstanbul Maltepe 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı Nurettin Baransel Kışlası'ndan getirilen tank kurtarıcıların bu sabah erken saatlerde karayolu ile Suriye sınırda Fırat Kalkan operasyonunda bulunan birliklere gönderildiği belirtildi.

Sevkiyatın Kurban Bayramı öncesinde tamamlanması hedeflenirken, tank ve zırhlı araçların bir kısmının Suriye sınırında konuşlandırılacağı, ihtiyaca göre sınır hattındaki birliklere dağıtılacağı belirtildi.

İHA

YORUMLAR 25
  • OSMANİYELİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz oraya petrol için, çıkar için değilMüslüman kardeşlerimizin gözyaşlarını durdurmak için gittik. Allah yardımcınız olsun yiğitler...
    Cevapla
  • asla 7 yıl önce Şikayet Et
    fırat'ın doğusunda da batısında da pkk varlığı kabul edilemez
    Cevapla
  • ayşe 7 yıl önce Şikayet Et
    kökünü kazıyın.
    Cevapla
  • fıratın doğusu 7 yıl önce Şikayet Et
    biz pkk nın fıratın doğusundaki yerini kabul ediyoruz ki defalarca oraya çekilsinler diyoruz. şaka gibi. doğusunda varlıklarını kabul ettikten sonra merak etmeyin çatışma felan olmaz.
    Cevapla
  • diyarbekirli 7 yıl önce Şikayet Et
    işid diyoruz ama bu kadar tank dünyaya mesajdır. biz savaşa hazırız . egemenliğimiz bağımsızlığımıza karşı bütünlüğümüze karşı çıkacak tüm tehditlere karşı savaşmaya hazırız. burada klavyeden yazıyorum kimse başka birşey düşünmesin eğer böyle bir durum olursa ve çağırırlarsa vatanımı korumak için gözümü kırpmam canımı hiçe sayarım. yeter ki bu şanlı bayrak bu islamın sancağı vatanımız diri kalsın ebedi olsun bu dünyada. yaşasın kardeşliğimiz ve yaşasın büyük TÜRKİYEM....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı