Kızılay, 30 ülkede kurban eti dağıtacak

30 ülkede vekaletle kesim yapacak olan Türk Kızılayı, 1,5 milyon insana kurban eti dağıtacak.

Kızılay, 30 ülkede kurban eti dağıtacak
Kızılay, 30 ülkede kurban eti dağıtacak
GİRİŞ 04.09.2016 21:51 GÜNCELLEME 04.09.2016 21:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her yıl Kurban Bayramı’nda Kızılay Modeli ile vekalet sahipleri adına kurban kesimi gerçekleştiren Türk Kızılayı, bu yıl üç kıtada yaklaşık 31 bin hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Bu yıl yurt içi ve yurt dışında 52 bin hisse kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, kampanya ile 1,5 milyon mazlumun sofrasına kurban eti ulaştıracak.

Yurt dışında 30 ülke

Kızılay Başkanı Dr. Kınık, kampanyayı Balkanlarda 7, Afrika'da 12, Güney Asya ve Kafkaslarda 5, Ortadoğu'da 5 ülke ve Kıbrıs’ta gerçekleştireceklerini belirtti. Dr. Kınık, bu yıl yurt dışı faaliyetlerinde geçen yıla göre yüzde 50 artış öngördüklerini ifade ederek, "Vekaletini Kızılay’a verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi” dedi.

Gazze unutulmadı

Abluka altındaki Gazze topraklarında da her yıl kurban kesimi yapacak olan Türk Kızılayı, bu yıl Kudüs ve Gazze olmak üzere iki ayrı noktada kurban kesimi gerçekleştirecek. Kurban etleri savaştan etkilenen insanların tedavi gördüğü hastanelerde, yetimhanelerde dağıtılacak, abluka altında zor günler geçiren ailelere ulaştırılacak.

Geçen yıl yurt dışında 20 bin vekaletli kurban kesilmişti

Uyguladığı model ve kurban kesiminde gösterdiği titiz çalışma ile her geçen yıl daha fazla vatandaşın ilgisiyle karşılaşan Türk Kızılayı, geçen yıl 20 bin vekalet sahibinin kurbanını yurt dışında kesti. Bu yıl bu rakamın 31 bin vekalete çıkacağı düşünülüyor. Her gün gelen vekalet sayıları, bir önceki yılın aynı dönemine göre daha yüksek gerçekleşiyor.

Kınık “Kurban bereketi 1,5 milyon kişiye ulaşacak”

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, hem yurt için de hem de yurt dışında Kurban Bayramı bereketinin yaşanması için büyük bir seferberlik başlattıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Yardımsevenlerin verdiği vekaletlerle alınan kurbanlar, İslami şartlara uygun kesilerek, kurban etleri Et ve Süt Kurumunun tesislerinde hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülecek. Bu yöntem sayesinde kurban etleri yıl boyunca sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahipleri tarafından tüketilebilecek. Yurt içinde kesilen kurbanlardan yaklaşık 400 bin kutu kavurma yapılacak. Bunlar ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtılacak. Yurt dışında kesilip parçalara ayrılan kurbanlıkları da düşündüğümüzde Kızılay kurban bayramında 1.5 milyon kişiye ulaşacak” diye konuştu.

168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış

Kurban ibadetlerini Kızılay vasıtasıyla yerine getirmeyi isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.

YORUMLAR 1
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH kizilayimizdan ve kurbanlarini kizilaya bagislayan halkimizdan razi olsun. Sayelerinde yurt disinda durumu olmayan Müslüman kardeşlerimizde etin tadina bakcak. ( Bu arada bende kizilaya bagislamak isterdim ama yurt disindaki diyanet camimize kizilaydan bi bildiri gelmedigi icin diyanete verdik ) Birde bunun yaninda Lösev'i de unutmasak iyi olur bu bagislar onlar icinde cok kiymetli bil hassa hastaligi yenmek icin. ALLAH im devetimizin milletimizin askerimizin polisimizin hepimizin yar ve yardimci olsun. ALLAH'im şifa bekleyen kardeslerimize Şafi ismiyle şifa versin Vatanimiza ihanet edeni ihanet etmek isteyenide Kahhar ismiyle kahreylesin Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor