Celal Uzunkaya: 80 yazıdan 75'i yanıtsız kalıyordu

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, FETÖ kumpasını detaylarıyla anlattı.

Celal Uzunkaya: 80 yazıdan 75'i yanıtsız kalıyordu
Celal Uzunkaya: 80 yazıdan 75'i yanıtsız kalıyordu
GİRİŞ 05.09.2016 09:27 GÜNCELLEME 05.09.2016 09:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen TSK içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmanın nasıl engellendiğini Hürriyet’e anlattı. Uzunkaya, o dönem Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne gönderilen 80 yazıdan 75’inin yanıtsız kaldığını söyledi.

İZMİR Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün ilk kumpas mağdurlarından. 2009’da FETÖ’nün imzasız bir ihbar mektubuyla kurduğu kumpas sonucu 4 yıl yargılandı. Kendisinden önce bu koltukta oturan Hüseyin Çapkın, AliBilkay ve Sami Uslu, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandı. Uzunkaya, 15 Temmuz darbe planının tarihinin öne çekilmesine neden olduğu söylenen İzmir merkezli operasyonun nasıl engellendiğini şu sözlerle anlattı:

150 ÜST DÜZEY ASKER

“15 Temmuz öncesinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürüttüğümüz ‘Askeri Casusluk Kumpas Davası’ ile ilgili bir çalışmamız vardı. Bu çalışma; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarını kapsayacak şekilde 150’ye yakın general, amiral ve üst düzey subay ile 400 civarında daha alt rütbeli askeri personeli kapsıyordu.

İFADEYE GELMEDİLER

Bugün toplamı binlerle ifade edilen general, subay, astsubay ve diğer askeri personelin tutuklandığı, ihraç edildiği asker içindeki paralel örgüt yapılanmasının, daha küçük ölçekli adli soruşturmaya tabi tutulması; ya kurumsal bir zaafiyete yol açmamak veya başka saiklerle doğrudan ve dolaylı şekilde engellenmeye çalışıldı. Hatta kurumsal zafiyete yol açmamak amacıyla Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri personeline ayrı ayrı operasyon planlaması yapılmasına rağmen de aynı engeller karşımıza çıkarıldı. Başsavcılığın Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne gönderdiği 80 civarındaki yazının 75’ine cevap bile verilmedi. 15 Temmuz’dan bir süre önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bir kısım amiral ve subayları içeren dar kapsamlı bir adli soruşturmada bile askeri şüphelilerin 1-2’si dışında hiçbiri gelmedi, teslim edilmedi veya yakalanamadı. Bu amirallerden bazılarının 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra ABD’ye iltica amaçlı sığınma talebinde bulunduklarını gördük. Sonuç olarak; FETÖ/PDY terör örgütünün on yıllar boyunca devletin tüm kurum ve kuruluşlarına yuvalanan, örgütlenen ve 15 Temmuz ölçeğinde büyük bir darbe girişimiyle ülkeyi parçalanma noktasına getirebilecek güce ulaşan kadrolarının üzerine zamanında kararlılıkla gidilmiş olsaydı, zannımca böyle bir süreç ve sonuç yaşanmazdı.”

YORUMLAR 3
  • Alperto 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün röportaj verdiğiniz gazete dahil ve diğerleri de fetöyü bir şekilde destekliyor aralarında çıkar ilişkisi devam ediyor muhalif ayaklarına ülkeye hainlik ediyorlardı.Onlar böyle haince davranmasaydı fetöyle daha önce mücadele edilirdi.
    Cevapla
  • nerde 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar yazıya cevap verilmezken nerdeydiniz...
    Cevapla
  • Burda 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazılara cevap verilmezken de Fetö ile mücadele her zaman devam ediyordu. Araştırın öğrenin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı