3 teğmen ABD’de teröristbaşı Gülen'le görüştü

Darbe girişimi öncesinde Akıncı Üssü’nde görevli üç pilot teğmenin “mahrem abiler” tarafından ABD'ye götürüldüğü ortaya çıktı.

3 teğmen ABD’de teröristbaşı Gülen'le görüştü
3 teğmen ABD’de teröristbaşı Gülen'le görüştü
GİRİŞ 12.09.2016 06:15 GÜNCELLEME 12.09.2016 06:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başarısız darbe girişimi sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmalar çerçevesinde Akıncı Hava Üssü olan adı Mürted Hava Üssü olarak değiştirilenHava Kuvvetleri Komutanlığı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda inceleme ve araştırmalar başlatıldı. Darbe girişiminin en önemli karargâhları arasında yer alan ve girişimi komuta ettiği iddiasıyla tutuklanan eski Orgeneral Akın Öztürk’ün de bulunduğu hava üssündeki soruşturmada çok önemli bir bilgiye ulaşıldı. 

MAHREM ABİLER SORUŞTURMASI

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, hava üssünde görevli 141., 142. ile 143. filoda görev yapan ve darbe girişiminde aktif görev aldıkları gerekçesiyle değişik rütbelerdeki 116 pilot gözaltına alındı. Pilotlardan 94’ü ilk aşamada tutuklanarak cezaevine gönderildi. İlk aşama soruşturmadan sonra savcılık talimatıyla harekete geçen polis, ikinci aşamada TSK mensuplarıyla bağlantı kuran ve onları FETÖ adına yönlendiren “mahrem abi”lere yönelik çalışma başlattı. 

133'Ü TUTUKLANDI

Pilotların cemaat imamı olarak görev yapan mahrem abilerin varlığını ve kimliklerini belirleyen polis, 146 kişiyi “imam” oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı. Söz konusu 146 kişiden 133’ü tutuklandı. Tutuklanan 133 kişi içinde 59 kişinin TSK ile bağlantılı “mahrem abi”, 43 şüphelinin ise yine cemaat içinde “ev abisi” olarak tanımlanan kişilerden olduğu ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada, cemaat içinde çok gizli olarak çalıştıkları tespit edilen mahrem abiler arasında 9 mühendis, 3 maliye uzmanı, 1 gümrük müfettişi, 3 belediye çalışanı, 16 öğretmen, 2 hakim ve 1 komiser bulunduğu belirlendi. Diğer mahrem abilerin ise esnaf olduğu anlaşıldı. 

F-4 VE F-16 KURSU

Akıncı Hava Üssü ile ilgili yürütülen “mahrem abiler” soruşturmasında çok önemli bir bilgiye ulaşıldı. 

Savcılık talimatıyla soruşturmayı yürüten polis, hava üssünde görevli 3 pilot teğmenin, darbeden önce mart ayında ABD’ye Pensilvanya’ya götürüldüğü ve bizzat FETÖ lideri Fetullah Gülen’le görüştürüldükleri belirlendi. 

Hava üssündeki 141. filoda görev yapan üç teğmenin, iki yıl önce Hava Harp Okulu’nu bitirip TSK’da göreve başladıkları ve önce F-4 uçakları için eğitim aldıkları, ardından da F-16 uçaklarının kullanımı için kursa başladıkları tespit edildi. 

Pensilvanya’ya kendilerinden sorumlu “mahrem abiler” aracılığıyla götürülerek FETÖ lideriyle görüştürülen pilot teğmenlerin, darbe girişiminden hemen önce F-16 uçuş kursunu tamamladıkları ardından da darbe gecesi hava üssünde uçuş için görev aldıkları saptandı. 

ABD’deki görüşme sırasında, FETÖ lideri Gülen’in 3 teğmenle görüşmesinde aldıkları kursun durumunu sorduğu, bitip bitmediği konusunda değerlendirmeler yaptığı ortaya çıkarıldı. Polisin yaptığı tespitlerin resmi kayıtlara girdiği öğrenildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • Alperto 7 yıl önce Şikayet Et
    onun bunun abileri bunlar bizim değil.
    Cevapla
  • 6161 7 yıl önce Şikayet Et
    insan olsanız vatana hizmet ederdiniz amerikadaki iblise hizmet etmezdiniz iblisin uşakları
    Cevapla
  • Serdar Polat 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen ki abd nin maşası bu ülkenin baş belası. Elbet seninde ceza kesilecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası