Kürtçe tabela yerine kondu

Diyadin'de kaldırılan Kürtçe tabela Bakan Soylu'nun talimatından sonra tekrar yerine asıldı.

GİRİŞ 13.09.2016 12:17 GÜNCELLEME 13.09.2016 12:50
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ağrı’nın Diyadin ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren’in indirdiği belediye hizmet binası girişindeki Kürtçe tabela, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile yeniden konuldu.

Kanun hükmü kararnameyle İçişleri Bakanlığı tarafından 28 belediyeye kayyum atandı. Kayyum atanan belediyelerden biri olan Diyadin Belediyesi’nin girişindeki biri Türkçe diğeri de Kürtçe olarak yazılan tabelalardan, Kürtçe olan ’Şaredariya Giyadine’ yazısı kaldırıldı. Türkçe olarak ’Diyadin Belediyesi’ yazılı tabela kaldı. 

Konunun basında yer alması ve gelen tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaldırılan Kürtçe tabelanın tekrar yerine konulması talimatını verdi. Bunun üzerine yetkililer gece saatlerinde tek tek harflerden oluşan Kürtçe tabelayı tekrar yerine koydu.

YORUMLAR 26
  • Yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazı belediyelere Kürtçe tabela asılması tamamen siyasi bir simgedir. Belediye bir kamu kuruluşudur ve hiçbir kamu kuruluşu tabelasında Türkçe dışında bir dil kullanılamaz. O kamu kuruluşundan sadece Kürtler hizmet almıyor, Türkler ve Araplar ve diğer vatandaşlar da alıyor. Devlet, devletin resmi diline sahip çıkmalıdır.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    kayuma hayır
    Cevapla
  • Hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendine müslüman diyenlerin bu kadar milliyetçi olabileceğini ilk defa görüyorum yorumları okuyunca. Kürtçe tabeladan dolayı ülke bölünecek diyen var. Ülke bölünüyor sa suçu tabelaya değil zihniyet de aramak gerek. Şu yorum aşağıya yorum yazan zihniyet kürtçe tabela dan daha bölücü
    Cevapla
  • Eyyubi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dillerde Kuran'ı Kerim var kürtçe yazılıyor diye kitabımızı kabulmü etmeyelim haşa. Resmi dil ayrı ana dil ayrı gavurların dili ve tabelası o kadar yazılıyor ses yok yanlış yorumlar yapmayın arkadaşlar bu zengilliktir. Bazıları kendine kötü lanse ettirdiler diye bir ırkı yok sayamazsınız. pkk kürtleri temsil etmiyor ediyor diyenler zaten ne Kürt ne Müslüman. Unutmayın!!! Bizler icimizdeki hainleri, sizler içinizdeki hainleri temizlemedikten sonra zengilliğe saygı duymamız zorrrr
    Cevapla
  • T.C U.E 7 yıl önce Şikayet Et
    herkezin diline saygı duyulmali ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?