Figen Yüksekdağ Şırnak'a alınmadı!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle'nin çadırlara bayram ziyaretine güvenlik güçleri izin vermedi.

GİRİŞ 13.09.2016 13:44 GÜNCELLEME 13.09.2016 16:46
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve partililerden oluşan heyet, bugün sabah saatlerinde Şırnak yakınlarındaki, çatışmalardan kaçan vatandaşların yaşadığı çadırlara bayram ziyaretinde bulunmak istedi.

Ancak bu ziyaret Şırnak'a 10 kilometre kala İkizce Tugay Komutanlığı önünde son buldu.  HDP ve DTK'lıların bulunduğu konvoyun önü, güvenlik güçleri tarafından kesildi.  HDP ve DTK konvoyundakiler, araçlarla olmasa da yaya olarak çadırların bulunduğu bulunduğu bölgeye gitmek istediklerini bildirdi.

ZAMAN ZAMAN TARTIŞTILAR

Ancak güvenlik gerekçesiyle buna da izin vermedi. Burada yaklaşık 3 saat bekletilen HDP ve DTK'lılar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Güvenlik güçleri, Valiliğin emri nedeniyle hiç kimseye izin verilmeyeceğini söyledi.

Yaşanan gerilim sonrası HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Halkımızın yaşam alanlarında yolumuz kesildi. Hiçbir hakka, hiçbir meşhuriyete, hukuka dayanmadan yolumuz kesildi ve Şırnak'ta evleri yıkılıp çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan halkımızla bayramlaşmamız engelleniyor.'' dedi.

YORUMLAR 52
  • mevzu 7 yıl önce Şikayet Et
    anayasal olarak dokunulmazlıkları varmışşş anayasal olarak da bu devleti korumanız savunmanız lazım degilmi pkk savununurken o anayasalı unutuyormusunuz gettttdin ordan beee
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun askerlerimize.Vatanımıza teröristleri sokmayalım.
    Cevapla
  • Aos 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi halkın ,halk senin umrundamı ..????
    Cevapla
  • m.ekinci 7 yıl önce Şikayet Et
    daha.dun.vanda.kurtleribombayla.havaya.ucurdunuz.coluk.cocuk.bayram demeden.bide.diyer.kurdlerle.bayramlaşmaya.gitmiş.yuzsuzler.uyanin.musluman.kurdler
    Cevapla
  • Karadereli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınıyorlar, belediyelerden sonra sıra bunlarda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...