Gece yarısı okunan selanın sebebi belli oldu

İzmir İl Müftülüğü, Çiğli'deki cami görevlisinin izinde olduğu sırada bir cihazdaki programlama hatası nedeniyle sela verildiğini duyurdu.

Gece yarısı okunan selanın sebebi belli oldu
Gece yarısı okunan selanın sebebi belli oldu
GİRİŞ 15.09.2016 22:13 GÜNCELLEME 15.09.2016 22:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, çiğli'de gece okunan selayla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

İki denetçinin yaptığı ön inceleme doğrultusunda hazırlanan raporu aktaran Müftü Muslu, selanın Çiğli ilçesindeki Tuzcuoğlu Camisi'nde gece 01.41'te okunduğunun belirlendiğini söyledi.

CİHAZ HATASI

Muslu, "Olay cami görevlisi izindeyken camiye takılan bir cihazdaki programlama hatasından kaynaklanmış. Cihaz kaldırıldı. Bu cihaz, başkanlığımızın uygun gördüğü bir cihaz değil. Normal şartlarda kullanılmaması gereken bir cihaz" ifadesini kullandı.

CİHAZI KİMİN TAKTIĞI ARAŞTIRILIYOR

Muslu, olayın bir sabotaj ya da frekansa girme olmadığını düşündüklerini ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti. Müftülük, şimdi cihazın kim tarafından takıldığını bulmaya çalışıyor.

İzmir'de gece saatlerinde İstasyonaltı Mahallesi’nde sela okunması tedirginliğe yol açmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından camilerde sela okunduğunu göz önüne alan çok sayıda İzmirli, gece saatlerinde polisi aramıştı.

YORUMLAR 4
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul bahcelıevler de oluyor ayrica bilmiyorum farkli ezan okunuyor herhalde başka mezheplerden dediydim hadi hayirlisi
    Cevapla
  • Isimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli de de gece sela okundu yatsı ezanindan sonra yada onceydi tam hatirlamiyorum van daki patlamada sehit olanlar icin okundugunu dusundum once. Neden okundugunu hala bilmiyorum bu haberi okuyunca suan kafamda soru isaretleri olustu olayin aslı ne acaba.
    Cevapla
  • rumuz 7 yıl önce Şikayet Et
    madem kullanilmamasi gereken bir cihaz niye kullaniliyor yapannar cezalindirilmali ..
    Cevapla
  • Me yazik 7 yıl önce Şikayet Et
    Izmir.bodrum.vs.kankalari.15 temmuz mhp.akparti.o gece. Turkiyeyi savundu.biz asla. Uyumayiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
İzmir'de peş peşe yangınlar