Hakkari'de çatışma: 3 asker şehit oldu!

Hakkari'nin Ağaçdibi Köyü kırsalında halen devam ettiği belirtilen çatışmada şehit sayısı 3'e yükseldi.

GİRİŞ 17.09.2016 13:54 GÜNCELLEME 17.09.2016 13:59
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonda saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 5 teröristin etkisiz hale getirildiği, Güvenli-Erdemli Karayolunda icra edilen yol kontrolünde ise menfeze yerleştirilmiş 1 el yapımı patlayıcının tespit edilerek etkisiz hale getirildiği, yapılan aramalarda 1 el bombası ve çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda ise saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 6 teröristin etkisiz hale getirildiği, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 207 olduğu kaydedildi. Operasyon bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetinde, telsiz düzenekli 3 el yapımı patlayıcının da tespit edilerek, yerinde kontrollü bir şekilde imha edildiği belirtildi.

3 ASKER ŞEHİT, 4 ASKER YARALI

Hakkari'nin Ağaçdibi Köyü kırsalında halen devam ettiği belirtilen çatışmada şehit sayısı 3'e yükseldi. 4 asker yaralandı. Çatışmada 11 terörist ölü ele geçirildi.

Çatışma, saat 11.00 saralarında merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Ağaçdibi Köyü kırsal kesiminde meydana geldi. Operasyona çıkan askerler, bir grup PKK’lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 3 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. 11 teröristin ölü ele geçirildiği çatışmada yaralanan askerler Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

PKK’lı teröristlerden 3’ünün kadın olduğu belirtilirken, bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 23
  • hamdi baba 7 yıl önce Şikayet Et
    yanlis formulle dogru sonuca ulasmayiz.hakkari.sirnak illeri sivillere cik emri verilerek tamamen dumduz edilmeli.
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    Burda yorum yazmakla tepki mi olur bir takım kurum ve kuruluşlar harekete geçip teröre lanet mitingi düzenlenmelidir..
    Cevapla
  • kebanlıfth 7 yıl önce Şikayet Et
    tespit edilen yere askeri hiç sokmayın.artık pkk ya karşı kimyasal silahlar atın orada geberip gitsinler,yazık değilmi o askerlere bi insan kolay kolay yetişmiyor ne hallerle ana babaları büyütüyor.20 senede yetiştirdikleri çocuklarını 2 saniyede bi kurşun öldürüyor,savaş yok bişey yok bi kaç ermeni tohumu ve arkasında dış güçler yıllardır ocaklara ataeş düşürüyor.bu terör amerikada israilde olsun bunlar atom bombası bile atardı
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru
    Cevapla
  • battal gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    terör ve terörislere karşı büyük devletler gibi değiliz uygulamalar yetersiz vepasif, çaresiz kalınıyor bunların asıl inleri nereleri ırak ve iran ve suriye ırak hükümetine ültimatom ülkende bize saldıran terörisler var 30yıldır ne yaptın hiç sana süre bu sürenin sonunda meşru müdafa hakkımı uygulayacağım gerekirse bu bölge harıtadan silinecektir neyle napalmla nükleer bomba ile (pasif) o kadarrr. pasif nükleer bomba aktif olandan çok daha tehlikelidir
    Cevapla
  • İkra! 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcıları olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini