Rusya'dan BMGK'ya flaş çağrı

Rusya, 62 Suriye askerinin öldüğü, 100'ünün de yaralandığı bombalama sonrası Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Rusya'dan BMGK'ya flaş çağrı
Rusya'dan BMGK'ya flaş çağrı
GİRİŞ 18.09.2016 00:12 GÜNCELLEME 18.09.2016 00:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'le mücadele eden Suriye ordusunun bugün Deyr Ez Zor'da uluslararası koalisyonca 'kazara' vurulduğunu itiraf eden ama Rusya'nın bombardımanlardan önce bilgilendirildiğini öne süren ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na karşı açıklama yayınladı.

Açıklamada, Suriye'deki durumun 12 Eylül'de başlayan ateşkesten bu yana daha da kötüleştiği belirtildi.

Washington'dan detaylı açıklama talep eden Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Deyr Ez Zor'daki bombardımanı konusunda kendilerini bilgilendirdiği iddiasını da yalanladı.

RUSYA BMGK'YI TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Öte yandan Rusya, 62 Suriye askerinin öldüğü, 100'ünün de yaralandığı bombardıman sonrası Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), koalisyon güçlerinin Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu mevzilerini vurduklarını itiraf etmiş, 'IŞİD hedefleri vurulmak istenirken bir kaza meydana geldiğini' savunmuştu. 

YORUMLAR 17
  • muro 7 yıl önce Şikayet Et
    adi ruslar bu güne kadar kimyasal silah kullanılırken, silahsız türkmenler hedef alınırken, halepte hama da insanlık dramları yaşanırken neden BM toplanmadı? hastaneler okullar dahi bombalandı sesini çıkarmayan adi ruslar şimdi niye topluyor bm yi? evet abd bizim dostumuz ddeğil ama rusya da kesinlikle olamaz.
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar toplanıldıda ne olduki, iş btitiyor iş işten geçiyor. Bütün kargaşa ingiliz derin devletinde, onları deşifre etmek gerek.
    Cevapla
  • çok zor 7 yıl önce Şikayet Et
    bm güvenlik konseyi bir araya gelip neyi konuşacak. abd ve rusya ortadoğuyu içinden çıkılmaz hale getirdi. abd pyd yi ırak ve suriyede destekleyerek iki ülkeyi de böldü. rusyada diğer tarafı tutarak abd ile aynı oyunu oynadı. artık suriye ve ırak diye devletler yok. var mı yok. ışidi yendik diyorlar. zor yenersiniz. hani nerde yendiniz. adamlar taktik gereği geri çekiliyor. zamanı gelince yeniden saldırıyor. bölgede derhal temizlenmesi gereken 3 grup var. pyd esed ve ışid. bunlar temizlenmeden barış çok zor.
    Cevapla
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeş ne ışidi yenmesi ne temizlemesi,bu ışid gökten zembille inmedi ya.ışidi kendileri kurdu çünkü suriyeye girmek ve pkk ya silah vermek için bi bahaneleri lazımdı.pkk nın adını pyd yaptılar ışıdle savaşıyorlar diyiyp ağır silahlar verip.pkk olarak yine TÜRKİYE'ye saldırtdılar.bunların hepsi oyun.suriye tam parçalandıktan sonra,sıra İranda bunu izleyinde görün
    Cevapla
  • mad 7 yıl önce Şikayet Et
    Dune kadar rusya Turkmen dagindaki turkleri(turkmenleri) vurmuyormuydu.µ Hayirdir kankisinin askerleri vurulunca ne oldu. Bu zulum Islam ordusunun Musliman bir ulkede sorunlara hic bir gayri muslim mudahale edemez diye bir kanun cikaracak,mudahaleyi zavas nedeni sayacak,mudahaleyi islam ordusu yapim Abd Rusya gibi savas sucu ,katliyam yapmadan sorunu kisa surede kendi cozecek gunler gelir insallah.
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika nın yanlışlıkla vurması imkansız .kasıtlı olarak vurmuştur ateşkes bozulsun terör devam etsin diye çünkü abd en büyük terörist devlettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?