Rusya'nın talebi üzerine BMGK'dan flaş karar

ABD'nin Deyr Ez-Zur’a saldırısında 62 rejim askerinin öldüğünü iddia eden Rusya'nın talebi üzerine, BMGK acil toplanacak.

Rusya'nın talebi üzerine BMGK'dan flaş karar
Rusya'nın talebi üzerine BMGK'dan flaş karar
GİRİŞ 18.09.2016 02:43 GÜNCELLEME 18.09.2016 08:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

BMGK başkanlığından yapılan açıklamada, Konsey üyelerinin saat 19.30'da (TSİ: 02.30) kapalı toplantıda bir araya geleceği kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin doğusundaki Deyr Ez-zur ilinde Beşşar Esed rejimine ait bir askeri üssü vurduğunu ve rejimin verdiği bilgiye göre 62 askerin öldüğünü, 100’den fazlasının da yaralandığını duyurmuştu.

ABD ile Rusya'nın Kurban Bayramı'nda Suriye'de çatışmaların durması konusunda vardığı anlaşma, 12 Eylül Pazartesi günü Suriye yerel saatiyle 18.45'te yürürlüğe girmişti. Önce 1 hafta süreceği açıklanan ateşkesin daha sonra iki gün uzatılması konusunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un anlaştığı bildirilmişti.

Öte yandan, anlaşma kapsamında Halep'e gönderilmek istenen BM yardım kamyonları ise rejimin gerekli izinleri vermemesi ve tarafların güvenlik garantisi sağlamaması nedeniyle 4 gündür Türkiye'de bekliyor.

YORUMLAR 9
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ruslara hadinizi asmayin diyor
    Cevapla
  • avşarelleri sarız 7 yıl önce Şikayet Et
    allah dilerse kafir eliyle de müslümanlara yardım eder.....
    Cevapla
  • osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yanlislikla kobaniyi vurmali
    Cevapla
  • osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika esada korku vermeye calisip esadin yaninda yer alarak turkiyeyi bolgede bitirmeye calisiyor. Acil esadla gorusup bir anlasma yapnak gerekiyor.
    Cevapla
  • Adnan 7 yıl önce Şikayet Et
    sanki bi paylaşım var. Rusya Suriye yi almış Abd ise savvaşanları.anlaşıyorlar barışıyorlar ateşkes yapıyorlar. ne oluyor ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi