Gözyaşları sel oldu: Şehitlere acı veda!

Şemdinli'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerle, 7 ay sonra yaşamını yitiren uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı.

Gözyaşları sel oldu: Şehitlere acı veda!
Gözyaşları sel oldu: Şehitlere acı veda!
GİRİŞ 18.09.2016 18:34 GÜNCELLEME 18.09.2016 18:37

Şemdinli'de PKK'lı  teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sacit Olcay  Kabaklıoğlu, Jandarma Uzman Onbaşı Hüseyin Efe ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 7 ay önceki operasyonda PKK’lı teröristlerce keskin nişancı tüfeğiyle başından vurularak yaralanan ve 7 ay sonra yaşamını yitiren uzman çavuş 26 yaşındaki Adem Çelik son yolculuğuna uğurlandı.

ZONGULDAK ŞEHİDİNE AĞLADI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle  çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sacit Olcay  Kabaklıoğlu'nun cenazesi, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde defnedildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kabaklıoğlu'nun cenazesi, askeri uçakla  Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanına  getirildi. 

Kabaklıoğlu'nun naaşı burada, babası Veli Kabaklıoğlu, annesi Yeter  Keskin, kız kardeşi Özlem Kabaklıoğlu ile Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet  Karakaya, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak  Milletvekili Şerafettin Turpçu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Garnizon ve İl  Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli,  İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, kaymakamlar, belediye başkanları, askeri  erkan, emniyet personeli ve Vatandaşlar tarafından karşılandı. 

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda cenaze  aracına konulduğu sırada fenalaşan yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.  

Kabaklıoğlu'nun naaşı, konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Çay Mahallesi  Necati Kantarcı Caddesi'nde bulunan annesinin evinin önüne götürüldü. Burada  Kuran-ı Kerim okunmasının ardından şehidin annesi Yeter Keskin ve yakınları  taziyeleri kabul etti. 

Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı,  Çaycuma Kapalı Pazaryeri'ne getirildi. 

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Vali Ali Kaban, İl  Emniyet Müdürü Ak, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Hüseyin  Özbakır, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Kaymakamı Serkan  Keçeli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selvi, askeri yetkililer ve  vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının  ardından şehidin naaşı, konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Yakademirciler köyünde  toprağa verildi.

Kabaklıoğlu'nun annesi Keskin, "Yavrum anneni bırakıp nereye  gidiyorsun" diye ağıt yaktı.

Bu arada Türk bayrağına sarılarak cenaze törenine gelen ve kendi  çocuklarının da asker olduğunu söyleyen Adnan Özcan, gazetecilere yaptığı  açıklamada, "Bir oğlum uzman çavuş, diğeri ise vatani görevini yapıyor. İki oğlum  da asker. İkisini de bayramda göremedim. Vatan sağ olsun. Her şey vatan için.  Uzman çavuş olan oğlumun vatani görevini yaptığı sırada aldığı plaketi buraya  getirdim." diye konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Soğuksu köyü kırsalında dün Şehit  Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Mete Operasyonu sırasında güvenlik güçlerine yönelik  bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu yaralanan Jandarma  Uzman Çavuş Sacit Olcay Kabaklıoğlu, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI, ÇANKIRI’DA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkari merkeze bağlı Ağaçdibi Köyü bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada düşen 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hüseyin Efe’nin cenazesi, memleketi Çankırı merkeze bağlı Alaçat Köyü’nde gözyaşlarıyla toprağa  verildi.

Alaçat Köyü meydanında düzenlenen cenaze törenine, Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çankırı Valisi Mesut Köse, AK Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, askerler, şehidin yakınları ve köylülerin aralarında bulunduğu yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Cenaze töreni öncesinde şehidin Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu doğduğu evin önüne getirildi. Burada anne Ayşe, baba Mustafa, iki kardeşi ve yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döküp, teröre lanet yağdırdı. Anne Ayşe Efe’nin, "Ben sana doyamadım yavrum, nasıl kıydılar sana" sözleri yürekleri dağladı.

Şehidin cenazesi daha sonra vatandaşların omuzları üzerinde tekbirlerle köy meydanına getirildi. Burada Çankırı Müftü Yardımcısı Uğur Demirel’in dua ettirip helallik almasının ardından ikindi namazından sonra cenaze namazı kılındı.

Şehit Hüseyin Efe’nin cenazesi, namazın ardından Alaçat Köyü mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ADEM ÇELİK, SİVAS’TA TOPRAĞA VERİLDİ

DİYARBAKIR’ın Sur ilçesinde 7 ay önceki operasyonda PKK’lı teröristlerce keskin nişancı tüfeğiyle başından vurularak yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitiren uzman çavuş 26 yaşındaki Adem Çelik’in cenazesi memleketi Sivas’ın Hafif İlçesi’nde toprağa verildi.

Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevliyken geçici görevle gittiği Sur ilçesinde 10 Şubat’ta başından vurularak yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitiren jandarma uzman çavuş Adem Çelik’in cenazesi,Ankara’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Sivas’a getirildi. Şehidin cenazesi Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’nda, Vali Davut Gül, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile yakınları tarafından karşıladı. Şehidin cenazesi askeri uçaktan indirilirken, annesi Arife Çelik ile kız kardeşi Özlem Tekin gözyaşlarına boğuldu. Baba Murat Çelik ise Sivas Valisi Davut Gül ve diğer yakınlarının yardımıyla ayakta durdu. Bu arada şehidin Ankara’da vatani görevini yapan kardeşi Muhammet Çelik ağabeyinin cenazesiyle aynı uçakta kente geldi.

Şehit uzman çavuş Adem Çelik’in ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, Sivas Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak Hafik İlçesi’ne götürüldü. Şehit uçman çavuş Adem Çeli, büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze zamanın ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?