Genelkurmay'da Gaziler Günü için tören

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda tören düzenlendi.

Genelkurmay'da Gaziler Günü için tören
Genelkurmay'da Gaziler Günü için tören
GİRİŞ 19.09.2016 16:27 GÜNCELLEME 19.09.2016 16:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki Atatürk Kültür Sitesi'nde düzenlenen törene, yurdun dört bir yanından davet edilen gaziler ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da katıldı. Tören, davetlilerin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın salondaki yerini almasıyla başladı. Akar, salona girişinde gazileri ve ailelerini selamladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında Prof. Dr. Hakan Uzun, "Gaziliğin Türk tarihindeki önemi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk" konulu konferans verdi. Konferanstan sonra Van'ın Başkale ilçesinde PKK tarafından döşenen mayına basarak ağır yaralanan Yarbay Serhan Avara'nın hayatının anlatıldığı "Yüreğimdeki Güç" isimli kısa film gösterildi. Filmin ardından salonda bulunan Yarbay Avara katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Malul Gazi emekli Yüzbaşı Metin Söğütdelen  vatan topraklarının binlerce şehidin canı, binlerce gazinin kanı pahasına korunduğunu belirtti. Cennet vatan uğruna verdikleri kanların bir damlasının bile boşa gitmediğini vurgulayan Söğütdelen, milletin, halkın gazilere gösterdiği teveccühün kendileri için en büyük ödül olduğunu söyledi.

Törende şiir dinletisinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ile Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği mini konser verdi. Sinevizyon gösterisi eşliğinde gerçekleşen konser, salondakilerden alkış aldı.

Genelkurmay Başkanı Akar'ın törene katılan gazilere ve yakınlarına günün anısına çeşitli hediyeler vermesinin ardından tören sona erdi.

YORUMLAR 1
  • tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel komutan güzel insan günunuzu kutluyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor