Halk rahatsız! ABD bayrağı hala orada...

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde PKK/PYD'nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağı bir haftadır yerinde duruyor.

GİRİŞ 21.09.2016 14:51 GÜNCELLEME 21.09.2016 14:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'de 2 Eylül'de Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde de çevreye ABD bayrakları asılmıştı.Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını "kalkan" olarak kullandığını belirtmişti. Terör örgütü PKK/PYD'nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağı bir haftadır yerinde duruyor.

HALK RAHATSIZ

Bu arada Akçakale ilçesinde yaşayan Tel Abyad halkı da kendi topraklarında ABD bayrağının asılmasına tepki gösterdi.

Suriyeli Ali Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce PYD'nin zoruyla Tel Abyad'ı terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Terör örgütü PYD'nin kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri göçe zorladığını anlatan Sultan, "PYD Suriye'yi bölmeye çalışıyor. ABD bayrağı asarak onlardan oldukları imajını vermeye çalışıyorlar. Biz Suriye halkı olarak PYD ile birlikte ABD bayrağını da kesinlikle topraklarımızda istemiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi bu kafir ABD ve piyonu YPG-PKK ya fırsat verme. Müslüman Kürt-Türk-Arap kardeşleri bu zalimlerin şerrinden koru. Güçlerini bertaraf eyle. ABD yi de deprem ve doğal afetlerle yerle yeksan eyle ki Suriye ile Türkiye ile Irak ile uğraşamaz hale gelip iç işlerine baksınlar inş.
    Cevapla
  • ertuğrul gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikaya nelerini teslim etmedilerki bu maşalar dinsiz imansızlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti