Ses kayıtları ortaya çıktı: PKK'nın parmağı var!

TSK’ya karşı kurulan kumpasların ilki olarak görülen Şemdinli Davası'nı aydınlatacak yeni ses kayıtlan ortaya çıktı.

Ses kayıtları ortaya çıktı: PKK'nın parmağı var!
Ses kayıtları ortaya çıktı: PKK'nın parmağı var!
GİRİŞ 22.09.2016 09:55 GÜNCELLEME 22.09.2016 11:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şemdinli'deki Umut Kitapevi’ni bombalamakla suçlanan ve 11 yıldır cezaevinde yatan iki astsubayın yeniden yargılanması için savcılığa verilen dosyada, PKK'Iılar arasında gerçekleşen telefon kayıtlan yer aldı. Kayıtlar, astsubayların aracında el bombası bulunmasında PKK'nın rolü olduğunu gösteriyor.

Tutuklu Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in yeniden yargılanması talebiyle savcılığa verilen dosyada, PKK'lı Ali Kısıkyol un bir başka PKK'lı ile yaptığı konuşma yer alıyor.

PKK'lı Kısıkyol, Şemdinli'deki Umut Kitabevine bombanın atıldığı 9 Kasım 2005 günü 'Agiri' kod adlı örgüt mensubu olduğu tahmin edilen başka birini arıyor ve Şemdinli merkezindeki örgüt mensubuyla telefon görüşmesi yapıyor.

KONUŞMALAR DİNLEMEYE TAKILDI

Bombanın atılmasından yaklaşık 8 saat sonra, 20.30'da dinlemeye takılan konuşmada Ali Kısıkyol "Şu anda ne yapıyorsunuz, durum nedir, o el bombalarını şey ettiniz mi?" diye soruyor. 'Agiri' kod adlı olduğu sanılan örgüt mensubu şu yanıtı veriyor: "Şu anda arabanın başındayız. Araçtaki silahlar, malzemeler her şey tamamen kontrolümüzde, o el bombalanın hallettik. Savcıyı bekliyorlar gelince ona teslim edilecek."

O dönem PKK Şemdinli Bölge Sorumlusu olduğu belirtilen Ali Kısıkyol'un olaydan önce de bombalanan kitapçının sahibi Seferi Yılmaz ı arayarak "Almanya'dan paket gelecek" dediği saptanmıştı. Daha sonra kitapçıya atılan bombaların Almanya yapımı çıkması, Kısıkyol'un ifadesine anlam kazandırdı.

YASAL DİNLEMEDEYDİ

Dava dosyalarına giren el bombalarıyla ilgili telefon dinlemesi, Jandarma İstihbaratın talebiyle Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğimin verdiği karara dayanıyor. Jandarma, faaliyetlerinden şüphelendiği PKK üyesi Ali Kısıkyol'un 0536 xxx 10 02 numaralı telefonun dinlenmesini talep etmiş, mahkeme 19 Eylül 2005 tarihinde, üç ay süreyle dinleme kararı vermişti. Olay dinleme devam ederken, 9 Kasım 2005 tarihinde meydana geldi.

'DELİLLER DEĞERLENDİRİLSİN'

Astsubaylar Özcan İldeniz ve Ali Kaya'nın yeniden yargılanması talebinde bulunan Avukat Vedat Gülşen, devletin yaptığı dinlemeyi mahkemenin yok saydığını vurguladı. Avukat Gülşen, "Daha önceki mahkeme bunları hiç dikkate almadı. Bu dinlemeyi Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinden alınan izinle Jandarma İstihbarat yaptı. Devletin, mahkeme kararma istinaden yaptığı dinlemeyi, mahkeme yok saymıştı. Şu anda yaptığımız talepte bu delillerin değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.

FETÖ MAHKUM ETTİRDİ

Avukat Vedat Gülşen'in yeniden yargılanma talebinde, Şemdinli Davası'nda PKK'yı işaret eden deliller ve FETÖ'nün davayı mani püle etmesi yer alıyor. 9 Kasım 2005'te Hakkari Şemdinli'deki Umut Kitabevi'nin bombalanmasıyla ilgili yapılan yargılamalarda Astsubaylar Özcan İldeniz ve Ali Kaya ile haber alma elemanı Veysel Ateş yaklaşık 11 yıldır cezaevinde.

Yargılanma aşamasında sanıklar lehine olan ve PKK'yı işaret eden deliller, FETÖ'cü Savcı Ferhat Sarıkaya ve Özel Yetkili Van 3. Ağır Ceza Hakimi İlhan Kaya tarafından dikkate alınması. FETÖ'cü Hakim İlhan Kaya meslekten ihraç edildi. 15 Temmuz'dan sonra açığa alınan Savcı Sarıkaya ise Şemdinli iddianamesini FETÖ'nün yönlendirmesiyle yazdığını itiraf etmişti.

KAYNAK: AYDINLIK
YORUMLAR 8
  • Göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ses kayitkari görüntüler kim nerede sakliyormus.bunu fötö culerin ortaya cikarmasi mantiksiz.
    Cevapla
  • mezzo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu şerr odağı fetö ve zihniyeti temizlenmeli böyle bir ihanet görülmüş mü bilmem
    Cevapla
  • fikret 7 yıl önce Şikayet Et
    idam İDAM
    Cevapla
  • ucrun 7 yıl önce Şikayet Et
    assubaylarımızın ve ailelerinin 11 yılını kim geri verecek?
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık değil mi bu insanlara,koskoca 11 yılın hesabını kim verecek? bu olayın da pkk—fetö kumpası olduğu belliydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!