Oğlunun şehit olduğunu hacda öğrendi

Gaziantep'de şehit düşen 25 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Burak Uçar'ın annesi Zeynep Uçar oğlunun şehit düştüğünü hacda öğrendi.

GİRİŞ 22.09.2016 16:12 GÜNCELLEME 22.09.2016 16:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

3'ü kız, 3'ü erkek toplam 6 kardeşi bulunan şehidin ölüm haberini hacda öğrenen annesi Zeynep ve babası İbrahim Uçar'ı  düzenlenen cenaze töreninde yakınları teselli etmeye çalıştı. Asker şapkası takan anne Zeynep Uçar, "Arafat'ta dua ettim, 'Asker annesiyim' dedim, hocam dualarımı duymadın mı? Çok şükür oğlum, uyuşturucu satmadı, çeteye karışmadı, şehit düştü" diye konuştu. Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakan acılı anneyi eski Bakan Fatma Güldemet Sarı da teselli etmeye çalıştı.

ANNE DE CENAZE NAMAZI KILDI

Şehidin görev yaptığı Erzincan 3'üncü Ordu Komutanlığı'na bağlı İstihkam Savaş Taburu'nda görevli 1 yarbay da törene katıldı. Adı öğrenilemeyen komutan, şehit annesine sarılarak acısı paylaştı. Şehidin annesi komutana, "Sizden rica ediyorum, beni oğlumun şehit düştüğü yere götürün" dedi. Şehidin babası, kardeşleri, annesi ve yeğenleri tabuta sarılıp fotoğrafını öptü. Gözyaşı döken acılı aileyi görevli asker ve polisler teselli etti. Tabutun başında feryat eden acılı anne, en kısa sürede şehit düşen oğluyla buluşmak için dua etti. Ardından şehit için cenaze namazı kıldırıldı, anne Zeynep Uçar da safa durup oğlu için cenaze namazı kıldı. Şehidin cenazesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YORUMLAR 3
  • Melih 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben Burak Uçarı Seviyorum Ben Ağlıyorum Bu Nas2 Acı Allah Hepimizi Korusjn
    Cevapla
  • mustafa yiğit 7 yıl önce Şikayet Et
    Anacığım ne yürekli bir kadınmısşın sen ağlamadın ama ben izlerken göz yaşlarımı tutamadım ellerinden öpüyorum. Allah sana ailesine ve çocuklarına sabır versin. Allah bizleride o makama şehitlik makamına layik görür inşallah , ne mutlu ki askerimiz, gardaşımız şehit oldu . Bizim ülkemizin sizin gibi yiğit ana babaların duasına ihtiyacı var , dualarınizı eksik etmeyin .rabbim ulkemizi, milletimizi düsmanlardan hainlerden korusun inşallah.
    Cevapla
  • ramazan ataş 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...