'PKK'nın asıl amacı petrol'

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, terör örgütü PKK'nın amacı ve Musul operasyonuna dair açıklamalarda bulundu.

'PKK'nın asıl amacı petrol'
'PKK'nın asıl amacı petrol'
GİRİŞ 23.09.2016 19:19 GÜNCELLEME 23.09.2016 19:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, terör örgütü PKK'nın Irak'ta asıl olarak petrol kaynaklarını elde etme amacıyla varlık gösterdiğini ve Türkmenlerin geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

Salihi, "PKK'nın Irak'taki varlığı  belli bir stratejik amaç içerisinde gerçekleşiyor. Kerkük, Dakuk ve Tuzhurmatu'da  bulunmaları bu stratejinin parçasıdır." dedi.

'İLİŞKİ BOZULUR'
 
Türkmen lider Salihi, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Son dönemde Kürtlere açıldık ve başta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi  (IKBY) Başkanı Mesut Barzani olmak üzere diğer tüm partileri ziyaret ettik. PKK,  sınır ötesinden gelip Kerkük'te irade ve idaresini öne sürüyorsa bu Türkmenler ile Kürtlerin ilişkisini bozar."

'BAĞDAT DESTEK VERİYOR'
 
Bağdat yönetiminin söz konusu terör örgütünün ülkede varlık göstermesine karşı çıkmadığını söyleyen Salihi, "PKK, daha çok Irak yönetiminden destek görüyor. PKK'nın Irak'taki stratejisi, toprak ve toprağın altındakini  (petrol) almak." ifadelerini kullandı.
 
PKK'nın Irak'ta terör örgütü DAEŞ ile mücadele ettiği iddiasının da  gerçek dışı olduğunu vurgulayan Salihi, "Terör terörle mücadele etmez. Bir terör örgütü diğer terör örgütüyle ancak pazarlık eder. Irak Türkmenler'i yüz yıllardır  bu topraklar için mücadele veriyor. Ama birilerinin (PKK) gelip DAEŞ ile mücadele  ettiğini söylemesi ve 'bu coğrafya bizimdir' deyip hak iddia etmesi gayri  meşrudur." diye konuştu.
 
'BENİ ÇOK TEHDİT ETTİLER, AMA...'

ITC Başkanı, PKK'nın Türkmenlere yönelik kışkırtıcı eylemlerde  bulunduğunu da anlattı. PKK'lıların geçen yıl Irak Türkmen Cephesi'nin  Kerkük'teki büroları önünde bayrak ve poster asma girişiminde bulunduğunu  hatırlatan Salihi, yerel yönetimin buna göz yumduğunu ve PKK'nın kentte varlık  göstermediğini ileri sürdüğünü söyledi. 
 
Salihi, "Beni çok tehdit ettiler. 'Bunu siyasetçiler susturmazsa biz  susturacağız' diye haber yolladılar. Ama beni kesinlikle susturamayacaklar ve  susmayacağım. Bunların buradaki varlığının tehlike arz ettiğini milletimize  aktarmaya devam edeceğim." diye konuştu.

'DİYALOĞA BAŞLAMAMIZ GEREK'
 
Kürt siyasi partileriyle iyi diyalog içerisinde olmayı önemsediklerini dile getiren Salihi, "Tek taraflı yönetim yanlıştır. Tüm konular üzerine beraber  konuşup çözüm bulmalıyız. Çözüm konusunda da merkezi yönetime başvurmamız lazım.  Kürt-Türkmen diyaloğunu başlatmamız gerektiğini Kürt partilerine de ifade ettik. Ama PKK'nın adımları Kürt-Türkmen ilişkisini etkileyebilir. Bu da ne bizim ne de  Kürtlerin çıkarınadır." ifadelerini kullandı.
 
'OPERASYONDA TÜRKMENLER DE YER ALMALI'

ITC Başkanı Salihi, Türkmenlerin de yoğun olarak yaşadığı Irak'ın  İkinci büyük kenti Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Operasyonda Türkmenlerin de yer alması gerektiğini  vurgulayan Salihi, şunları kaydetti:
 
"PKK'nın Sincar'dan açılarak Telafer'e kadar uzanması ihtimali bizi  kaygılandırıyor. Telafer'in kurtarılması Telaferli Türkmenlerden oluşan ortak  gücün oluşmasıyla mümkün olabilir. Telafer halkı arasında da uzlaşı ve barış  planlarımız var. Türkmenlerin kendi bölgelerini koruması için proje geliştirdik  ve bunu yakında Başbakan Haydar el-İbadi'ye ileteceğiz."
 
Musul operasyonu sırasında büyük göç dalgası yaşanacağı uyarısında  bulunan Salihi, şimdiye kadar Irak'a insani yardım konusunda gerekli desteği  veren Türkiye'ye de teşekkür etti. Türkmen lider, Ankara'ya, Musul operasyonu  sırasında da insani yardıma devam etme çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye gibi Iraka yürümekte Türkiyenin boynunun borcu oldu !
    Cevapla
  • Hakan Akın 7 yıl önce Şikayet Et
    İbadi'ye mi bilgi vereceklermiş, İbadi asıl siyonizmin piyonudur. Hele sen getir şu planlarını Türkiye'ye...
    Cevapla
  • Mg1907 7 yıl önce Şikayet Et
    Tespitler yerinde. Ama bunu zaten devletimiz biliyor. Reis sizin haklarinizi ve geleceginizi de korumak amaciyla Firat Kalkani icin dugmeye basti. Icimiz rahat. Cunku ulkemiz artk emin ellerde Allahin izniyle
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    biz niye musula operasyon duzenliyemiyoruz da pkk duzenliyor ıraka ambargo uygulamamız lazım
    Cevapla
  • turk oglu turk 7 yıl önce Şikayet Et
    eski turkmenelleri kendi sahibini bekliyor.su topraklar selcuk oguz turklerinindir.ileri sanli turk asgeri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü