HSYK Başkanı'ndan Adil Öksüz açıklaması

HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, darbenin karakutusu hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz hakkında açıklama yaptı.

HSYK Başkanı'ndan Adil Öksüz açıklaması
HSYK Başkanı'ndan Adil Öksüz açıklaması
GİRİŞ 25.09.2016 09:10 GÜNCELLEME 25.09.2016 09:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSYK'nın en deneyimli müfettişinin, FETÖ'nünGenelkurmay imamı olduğu anlaşılan Adil Öksüz'ün serbest kalmasının araştırılması için görevlendirildiğini açıklayarak, "İlk bilgilere göre, tutanaklar savcılık dosyasına konmamış. Örgüt dayanışması, kusur, ihmal araştırılıyor" dedi.

ADİL ÖKSÜZ SORUŞTURMASI

Adil Öksüz olayında 'örgüt dayanışması, kasıt, ihmal var mı?' araştırıyoruz. En deneyimli müfettişimizi verdik. Kamuoyuna yansıyan tutanakları müfettiş buldu. İlk bilgilere göre tutanaklar Öksüz'ün savcılık dosyasına konmamış. Cihazın bulunmasıyla ilgili farklı ifadeler var. GPRS cihazının niteliğini araştırıyoruz.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN 'SIR' OLMASINDA ŞÜPHE YIĞINI HSYK, SÜRECİN FARKINDAYDI

17-25 Aralık sürecinin bir tek HSYK farkındaydı. Elindeki disiplin araştırması dosyaları, farkındalığı yaratmıştı. Kurul, elinden gelen gayreti gösterdi, ama kamuyounda ses bulamadı. Artık komplo ve kumpas dönemi bitti. Tarihten aldığımız dersle yargı kumpasın içinde yer almayacak. 15 Temmuz'a kadar bizde anlatmak da başarılı olamadık. Hükümet karşıtlığı üzerinden HSYK'ya karşı itibarsızlaştırma vardı. 15 Temmuz sonrasında herkes tehlikeyi gördü.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • tcvatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye insani yargiya ne zamanguvenecek.antepte acliktan baklava calan cocuga 13 yil verdiler suleyman demirelin yegenine kacyil.bugun durum yine ayni
    Cevapla
  • Isranbuldan 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim hala anlamadığım bu adam neden kırmızı listede yok arananlar içerisinde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler