Yaverin evinden bakın ne çıktı!

Genelkurmay'da yapılan aramalarda darbecilerin, 1963’teki darbe girişimi sonrası idam edilen Albay Talat Aydemir’in dosyası bulundu.

Yaverin evinden bakın ne çıktı!
Yaverin evinden bakın ne çıktı!
GİRİŞ 25.09.2016 12:58 GÜNCELLEME 25.09.2016 12:58

FETÖ’cü askerlerin darbe öncesi Aydemir dosyasını arşivden çıkarıp etüt ettiği anlaşıldı.

Savcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre, darbe girişimi sırasında öldürülen Orgeneral Yaşar Güler’in emir subayı Mehmet Akkurt’un evinde yapılan aramada, Güler’in kaçırılmasına ilişkin bir plan bulundu.

Plana göre Güler, Genelkurmay’da değil kaldığı lojmandan alınacaktı. Planda bu konuda görevlendirilen 9 kişinin ismi de yer aldı. Söz konusu plana göre Güler’in elinin kim tarafından bağlanacağı, kimin eter koklatacağı ve kaçırılma sırasında kullanılacak aracın kim tarafından kullanılacağı tek tek belirlendi.

Planda “Güler’in eşinin durumuna” ilişkin bazı notların da yer aldığı bildirildi. Orgeneral Yaşar Güler, ifadesinde “O vaziyetteyken sivil biri sırıtarak omzuma vurdu. ‘Komutanım merak etmeyin bir tatbikat’ diye alaycı ifadelerle konuşunca baktım benim emir subayım Mehmet Akkurt’tu” demişti.

ODASINDA BULUNDU

Darbe girişiminin etkili isimlerinden TSK’dan ihraç edilen Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün odasında yapılan aramada ise Arapça iki metne ulaşıldı. Savcılık, metinlerin tercüme edilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazı yazdı. Gelen yanıtta “Arapça yazılmış duanın ilk paragraftaki kısmı, Hz. Peygamberin cihada çıkmadan önce yaptığı nakledilen bir duadır. İkinci paragrafta tercümesi yer alan ifadelerden parantez dışındaki ibareler Kur’an-ı Kerimin 48. Süresi olan Fetih Süresi’nin 6. Ayetinin bir parçasıdır” denildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!