Kurban bağışları FETÖ'ye akıtılmış

FETÖ'nün yardım derneği Kimse Yok Mu'nun yardımseverlerden topladığı kurban paralarını ABD'ye gönderdiği ortaya çıktı.

Kurban bağışları FETÖ'ye akıtılmış
Kurban bağışları FETÖ'ye akıtılmış
GİRİŞ 27.09.2016 08:10 GÜNCELLEME 27.09.2016 12:53
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün yardım derneği Kimse Yok Mu'nun yardımseverlerden topladığı paraları yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmadığı, bağışlanan kurbanları da kesmediği belirlenince bu sabah operasyon başlatıldı. Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, aralarında dernek başkanı İsmail Cingöz'ün de bulunduğu 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Yardım paralarının FETÖ'ye akıtıldığı, hatta ABD'deki siyasilere bağış olarak gönderildiği belirlendi.

KURBAN KESİLMEYİP FETÖ'YE GÖNDERİLMİŞ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yardım derneği Kimse Yok Mu bünyesinde yurtdışına yapılacağı vaadi ile toplanan bazı yardım paralarının amaç dışı kullanılıp FETÖ'ye aktarıldığı ve bağışlanan kurbanların kesilmediği tespiti üzerine operasyon başlatıldı.

MASAK ve Mülkiye Müfettişlerinın tespiti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon için düğmeye basıldı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir sürdürülen özenli tahkikat çerçevesinde Savcılığın 121 şüpheli hakkında verdiği gözaltı ve arama kararını yerine getirmek üzere yaklaşık 500 polisle harekete geçti.

Aralarında Dernek Başkanı İsmail Cingöz'ün de bulunduğu şüphelilerin adreslerine baskın yapıldı. Adreslerde gözaltı bir arama kararı uygulandı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu 18 ili kapsayan operasyonda Kimse Yok Mu Derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek çalışanları ve bazı gönüllüler gözaltına listesinde bulunuyor.

Yapılan tespitlere göre, dernek Afrika ve Somali ile bazı ülkeler için için yaptığını iddia ettiği 9.4 milyon dolar ve 25 milyon TL kalıcı yardımı yerine getirmedi. Ayrıca yurt içinde kesilmesi vaadedilen kurbanlar da kesilmedi. Bu paralar FETÖ'ye aktarıldı. Dernek bu sebeple 2,5 milyon lira zarara uğratıldı. Bağış paralarının bir bölümünün ABD'deki siyasilere bağış olarak gönderildiği belirlendi.

121 şüpheliye aralarında 'silahlı terör örgütü'nü yönetmek ve üye olmak', 'terörizmin finansmanı', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'zimmet'in de bulunduğu 7 ayrı suçlama yöneltiliyor.

YORUMLAR 28
  • KARADERELİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbım bu Müslümanları kendi pis amelleri için kullanan bu hain sürüsünü kahr eyle. Amin
    Cevapla
  • Müteferrika 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu hainler sürüsüne inananlar hiçmi kuran okumazsınız hicmi tefekkür yapmazsınız hiçmi? Adam düzeni kurmuş, kurduranlara bakın. Kimler ve ne bekliyorsunuz? Allahın kitabını anlamadan okumanın bir bedeli olacak tabi. Bu gibi hainler bu zafiyetin eseridir. İlk ayet oku ile başlarken arkasında düşün yatarken ve insan kendini bilmez iken daha ne beklemeliyiz ki?
    Cevapla
  • Kon 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah cezanı versin kafir senin. Sen şeytana bile pabucunu ters giydirirsin. Adınla birlikte yok olup gideceksin
    Cevapla
  • Lagalug 7 yıl önce Şikayet Et
    Kainatin hirsiz, dolandirici, yalanci, ikiyüzlü münafik imami. Buna inanip körü körüne pesinden giden ve cikar icin yalakalik yapan ve dinini satan kerizolar.
    Cevapla
  • Göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    haramzade fetöş iblisin uşağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi