Pekin: 'Darbe tehlikesi geçmedi'

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Türkiye'de darbe tehlikesinin hala geçmediği uyarısında bulundu.

Pekin: 'Darbe tehlikesi geçmedi'
Pekin: 'Darbe tehlikesi geçmedi'
GİRİŞ 29.09.2016 06:39 GÜNCELLEME 29.09.2016 09:10
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Türk Miras Vakfı (Turkish Heritage Foundation) tarafından New York'ta düzenlenen panele Pekin, emekli Albay ve Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok ve gazeteci Nedim Şener davetli konuşmacı olarak katıldı.

Pekin, Türkiye'de şimdiye kadarki bütün darbeleri yaşadığını ancak 15  Temmuz'da kendi halkına ateş açan, halkı tankla ezen, meclisi bombalayan, cumhurbaşkanını öldürmeye çalışan bir darbe girişimini ilk defa gördüğünü  anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'nin yönetimine el koymak  istediğini ve bunun içinde devlete sızdığını belirten Pekin, Işık evlerinde özel  yetiştirilmiş insanların Dışişleri, Silahlı Kuvvetler, Emniyet, Adliye Polis  Teşkilatı gibi kurumlara yerleştirildiğini ve bu insanların Pensilvanya'dan gelen  emirlerle hareket ettiğini ifade etti.

Bu darbe girişimi emrinin Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen  tarafından verildiğini söyleyen Pekin, kendisinin de darbe gecesi evine giderken  milletin ödediği vergilerle alınan tanklar tarafından neredeyse ezilme  tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

"DARBE TEHLİKESİ GEÇMEDİ"

Pekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kadar tehlikeli bir örgütle karşı karşıyayız ve bu tehlike hala Türkiye'de mevcut, geçmiş değil. Bu örgüt çok sayıda kuruma sızdığı için her an bu ve buna benzer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek dahil her türlü kaosa neden olacak bir güce sahip. Bu örgütün temizlenmesi için mutlaka Fetullah Gülen'in  Türkiye'ye iadesi gerekiyor, bu örgüt ancak böyle çöker... Ne ben ne de  arkadaşlarım Ak Parti'li ama bu davada Sayın Cumhurbaşkanı'nın Fetullah Gülen ile mücadelesinde kendimizi onun arkasında olma mecburiyetinde hissediyoruz."

Pekin, ABD'ye FETÖ konusunda Türkiye ile iş birliği yapma çağrısında  bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan..Pkk nın akıl hocası ve ona çiçek veren Doğu Perinceğin yardımcısından daha ne beklenir..Ey Komutan sen Darbe gecesi 10-24 gece saatlerinde Tanklara karşı kodunmu..Yoookkk..ee sen ne konuşuyorsun..Maoculuğu savunan Perinceğin yanında senin ne işin var..
    Cevapla
  • Muaz 7 yıl önce Şikayet Et
    28 şubatçılar darbeye karşıyız demesinler ikna odalarını başörtüsü zulmünü unutmadık dün 28 Şubat I yapanlar şimdi darbe uyarısı yapıyorlar
    Cevapla
  • oyunagelmez 7 yıl önce Şikayet Et
    Isci partisi baskan yardimcisi nerelere yükselebiliyor...ki o isci partisi bütün sol terör örgütlerinin yatağıdır
    Cevapla
  • Ömer halisdemir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam işçi partisi genelbaşkan yardımcısı
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kuruluşun merkezi neden Amerikada. Söylenenleri şüphe ile yaklaşın, dikkat edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı