FETÖ'nün yeniden yapılanma planı ortaya çıktı

Dershaneleri militan devşirmek için kullanan FETÖ'nün, eleman sıkıntısı yaşamamak için bir takip sistemi kurduğu belirlendi.

FETÖ'nün yeniden yapılanma planı ortaya çıktı
FETÖ'nün yeniden yapılanma planı ortaya çıktı
GİRİŞ 29.09.2016 09:19 GÜNCELLEME 29.09.2016 09:19
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

17-25 Aralık’tan sonra çok sayıda öğrenci kaybeden terör örgütü, çocuklara attığı kancayı kolay bırakmamış. Öğretmenlere bu konuda talimat verilmiş.

Akşam'ın haberine göre, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü FETÖ'nün bir sistemini daha deşifre etti. Gözaltına alınan imamlar, abiler ve ablaların ifadelerinden FETÖ'nün yeni bir oluşum içerisinde olduğu tespit edildi. Örgüt yöneticileri 17-25 Aralık girişiminin ardından kapatılan okulları ile tabanının yok olmaması için MER (Milli Eğitim Rehberlik) sistemi kurdu.

PSİKOLOJİK BASKI

MER'e göre FETÖ elemanı öğretmenlerin her birinin 5 öğrencinin sorumluluğunu alınması istenmiş. FETÖ öğretmenleri 5'er öğrenci ile irtibatı hiç koparmamış. MER sistemindeki öğretmenler, düzenlenecek spor, piknik ve gezi gibi etkinlikler ile öğrencilerle samimiyet oluşturup okul ve dershanedeki öğrencilerin örgütten ayrılmasının önüne geçmeyi hedeflemişler. Tüm Türkiye'de uygulamaya sokulan sistem ile binlerce öğrenci üzerinde baskı kuruldu. Öğretmenlerin  öğrencilere "Büyüklerimizin talimatlarını yerine getirmezseniz Allah cezalandırır" dedikleri kaydedildi.Polis operasyonda 14 öğretmeni gözaltına aldı. 

YORUMLAR 14
  • Zaloğlu Rüstem 7 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7 sitesindeki bu habere ait fotoğraftaki şahsa şöyle bir daha bakın ... Ne görüyorsunuz ?... Herhangi bir 'islami nur' kırıntısı var mı şu sıfatta... Besbelli ki kaldırılmış... ''EDEN BULUR'' ...
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ile kulun arasina kimse giremez diye bir söz vardir! Bunlara ve bunun gibilerine inananin aklundanda imanindanda süphe ederim! Kurani kerim dururken baskasina sormak mantiga aykiri birkere!...
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    İnanın bak bunların oyunlarından entrkalarindan yoruldum pisikoljim bozuldu yeter artık düşün bu milletin yakasından iyi niyetli ALLAH yolunda giden cemaatlerinde müslümanlarında adını karaladiniz neyse ALLAH var keder yok.
    Cevapla
  • adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın vücut bulmuş hali
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay imansız vay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi