Şehit Halisdemir'in ismi Patani'de yaşatılacak

İHH tarafından Patani'de yapılacak okula, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir'in ismi verilecek.

Şehit Halisdemir'in ismi Patani'de yaşatılacak
Şehit Halisdemir'in ismi Patani'de yaşatılacak
GİRİŞ 29.09.2016 11:06 GÜNCELLEME 29.09.2016 11:06

 İHH İnsani Yardım Vakfınca, Tayland'ın Patani kentinde yapılacak okula, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir'in ismi verilecek.

İHH'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam eden vakıf, mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa ediyor.

Bu kapsamda, Birşeyyap Gönülllü İnisiyatifi iş birliğiyle, Patani'de Müslüman halkın eğitim ihtiyacını gidermek için yapılacak okula, "Ömer Halisdemir Okulu" adı verilecek.

Proje, Tayland'ın güneyinde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Patani'deki özellikle yetim ve yoksul çocukların eğitim alabilecekleri iki katlı bir okul binası inşasını kapsıyor.

Şehit Ömer Halisdemir Okulunda yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim ve İslami eğitimi alarak, bölge Müslümanlarına özgü Malay gelenekleri çerçevesinde yetiştirilecek. 6 sınıf, bir öğretmenler odası ve bilgisayar odasından oluşan okulda 240 öğrenci eğitim görecek.

- Öz güven sahibi bireyler yetişecek 

Okulda, İslam ahlakına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri korumaya ve çocukların entelektüel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak, öz güven sahibi olmalarına yönelik eğitim verilecek. Öğrencilerin, İslam itikadına ve uygulamalarına gölge düşürmeden, çok kültürlü topluma giren ve olumlu katkıda bulunan yetenekli bireyler olarak yetişmeleri de amaçlanıyor.

Maliyeti 126 bin 115 avro olan proje, gereken fonunun toplanması için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Hayırseverler projeye, İHH'nın banka hesaplarına, "Ömer Halisdemir" açıklamasının yanı sıra 3072'ye gönderilen, "Ömer Halisdemir" kısa mesajıyla da destekte bulunabilecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün