ByLock'ta panik yazışmaları ortaya çıktı

FETÖ'cülerin Bylock programında kendi aralarında yaptığı yazışmalardaki panik havası dikkat çekti.b

ByLock'ta panik yazışmaları ortaya çıktı
ByLock'ta panik yazışmaları ortaya çıktı
GİRİŞ 29.09.2016 11:39 GÜNCELLEME 29.09.2016 11:39

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen örgüt elemanlarının şifreli yazışma programı "ByLock" aracılığıyla kendi aralarında yaptığı mesajlaşmalarda, FETÖ/PDY mensuplarının AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidara gelmesi sonrası örgüt üyelerinin eleman ve finansal kaynak bulmakta zorlandığı ve panik havasına girdiği dikkati çekiyor. 

FETÖ/PDY mensuplarının dağılma sürecine girdiğinin görüldüğü süreçte, çözülmenin önüne geçmeye çalışan sözde "imam" olarak anılan kişiler, gönderdikleri talimatlarla örgütü ayakta tutmaya çalışıyor. 

"PANİK HAVASINI DAĞITMAMIZ LAZIM" ​

FETÖ'nün sözde imamının "ByLock" aracılığıyla seçimler sonrası yaptığı bir paylaşımda, "Seçimlerin akabinde özellikle İstanbul ve İzmir'de Bank Asya'dan yoğunluklu bir paraçekimi oldu. Bu durumu hadim abiler üzerinden durdurmak gerekiyor. Panik havasını dağıtmamız lazım. Konu H.E'ye arz edildi, uygun gördü." ifadeleri yer alıyor. 

Bütün örgüt üyelerine iletilmesi istenen ve örgütün elaman sıkıntısı çektiği görülen bir başka gizli mesajda ise şu yazışma dikkati çekiyor: 

"Değerli abiler, çevremizde MYO veya üniversiteden mezun olmuş 35 yaşını geçmemiş arkadaşları bizimle tanıştırmanızı istiyoruz. Manevi kriter olarak arkadaş yönlendirmeye, sohbetlere gelip gitmeye uygun arkadaş olsun, bunu istiyoruz. İleride herhangi bir yerde çalışmaya başladığında ünitelerle entegrasyonu sağlayıp, arkadaşların hizmet dairesi içinde kalmasını istiyoruz. Gayemiz bu. Bize yardımcı olmanızı temenni ediyoruz." 

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'LE BİR ARAYA GELME VAADİ 

Ele geçirilen belgelerde, seçimler sonrası eleman ve finansal kaynak azalması yaşayan örgütün elemanlarını motive etmek, finansal kaynakları aktif tutmak, himmet, burs, kurban bağışı gibi gelir getirici faaliyetlerini çoğaltmak amacıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le bir araya gelme vadediliyor. 

Operasyonlarda ele geçirilen belgeler, itirafçı ve zanlı ifadeleri ışığında yapılan değerlendirme sonucunda, en fazla gelir getirici faaliyette bulunan örgüt mensuplarının, iş adamlarının, esnafların ödül mahiyetinde Pensilvanya'ya götürülerek örgüt lideri Gülen'in sohbetlerine katılma imkanı gerçekleştirildiği, böylece motivasyonun sağlandığı belirtildi. 

Örgütün elebaşı Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde misafir edilen bu kişilerin, beraberlerinde getirdikleri paraların miktarına ve vatandaşların dini duygularını sömürerek örgüte temin ettikleri kurban bağışı sayısına göre muamele gördükleri ortaya çıktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?