FETÖ abilerinin ByLock konuşmaları ortaya çıktı

'ByLock' yazışmalarında, 'abi' olarak adlandırılan kişilerin örgüt üyelerine operasyonlara karşı almaları gereken önlemleri anlattığı ortaya çıktı.

FETÖ abilerinin ByLock konuşmaları ortaya çıktı
FETÖ abilerinin ByLock konuşmaları ortaya çıktı
GİRİŞ 29.09.2016 19:13 GÜNCELLEME 29.09.2016 19:54
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında, örgüt mensuplarının kendi aralarında şifreli yazışmalarda kullandığı 'ByLock' yazışmalarında, 'abi' olarak adlandırılan kişilerin örgüt üyelerine operasyonlara karşı almaları gereken önlemleri anlattığı ortaya çıktı.

Ayrıca, AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimi'nde tek başına iktidar olmasının ardından da örgütteki panik havasının yazışmalara yansıdığı, alınması gereken önlemlere değinildiği belirlendi.

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik devam eden soruşturmalarla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Örgüt mensuplarının kendi aralarında şifreli yazışmalarda kullandığı "ByLock" adlı mesajlaşma programındaki yazışmalar, 'abi' olarak adlandırılan kişilerin örgüt üyelerine operasyonlara karşı almaları gereken önlemlerle ilgili ne gibi tavsiyelerde bulunduğunu ortaya koydu.

'ATEŞ HEPİMİZİ YAKIYOR'

17- 25 Aralık soruşturmasının ardından FETÖ'ye yönelik başlatılan operasyonlara karşı 'ByLock' adlı mesajlaşma programında 24 Aralık 12 2015 tarihinde paylaşılan tavsiyeler şöyle:

"Muhterem arkadaşlar! Şu ana kadar gözaltından tutuklamaya geçişte daha çok yakalanan evrak, kurban- burs- bağış- himmet- mütevelli ve ders grubu listeleri, yanlış ifade, panik yapmak, avukat gelmeden ifade vermeye başlamak, teknik bilişim malzemeleri (CD, bilgisayar, laptop vb.) yakalatma ve şikayet etmelerden kaynaklı. Dikkat ederseniz çoğunluğu da bilgi- belge- teknik malzemeler... Yani iyi bir arama- tarama yapılmamasından kaynaklı deliller oluşturuluyor.

İTİRAF ETMEYİN, GİZLENİN

Bu, neden kaynaklanıyor;

Hangi düşünceler bizi ele veriyor?

-Bize bir şey olmaz düşüncesi, -Ben gerekli temizliği yaptım kanaati, -Bundan ne çıkar ki..., -Ben ölürüm ama bundan ayrılamam söylemi (H.E. ile fotoğraf gibi), -Bana bunlar özel hatıra, -Ben her şeye razıyım hapisse hapis..., -Biz, bu işi yolda bulmadık..., -Siz kendinize bakın ben temizim zaten..., -İdam da etseler razıyım ben..., Benim sakladığım yerde cinler bile bulamaz... Arkadaşlar ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor, ateş hepimizi yakıyor."

ÖRGÜTÜN ELEMAN SIKINTISI ÇEKTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan bütün örgüt üyelerine iletilmesi istenen ve örgütün elaman sıkıntısı çektiği görülen bir başka gizli mesajda ise "Değerli abiler, çevremizde MYO veya üniversiteden mezun olmuş 35 yaşını geçmemiş arkadaşları bizimle tanıştırmanızı istiyoruz. Manevi kriter olarak arkadaş yönlendirmeye, sohbetlere gelip gitmeye uygun arkadaş olsun, bunu istiyoruz. İleride herhangi bir yerde çalışmaya başladığında ünitelerle entegrasyonu sağlayıp, arkadaşların hizmet dairesi içinde kalmasını istiyoruz. Gayemiz bu. Bize yardımcı olmanızı temenni ediyoruz" mesajının paylaşıldığı ortaya çıktı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • werty 7 yıl önce Şikayet Et
    Parolaları neydi "haram yemedik".Bizim neremiz terörist diyorlardı. aha buyrun.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    Kamyon şoförü külrüründe pilotlar darbe yaptı.1 saat olmadan medyada fetö darbe yaptı diye barbar bağırdılar.bunun alparslan arslan olayından farkı ne.tiplerine bakin. Bir de ömrünü din üğrüna vermiş öğretmenlere bakın benim bir lise hocamı tutuklamışla.ben o kişinin sanimi müslüman allaha peygambere osmanlıya bağlı olduğuna yemin edebilirim.bulunduğunuz noktadan geri adım atmazsanız bu çok kötü geri tepecek.sessizliğe aldanmayın.seçimde belli olur. Bu benim fikrim değil kanaatim.ben akpartiliyim.zarara karşı uyarıyorum.
    Cevapla
  • fenari 7 yıl önce Şikayet Et
    varsın türkiye olasın bize başka ülke mi yok.diyorlardı darbeden önce. hizmet dedikleri şey onlar için ülkeden daha önemli idi.
    Cevapla
  • hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    onlarca şehitlerde mi komyoncu kültürüyle şehit oldu densiz zaten onların en büyük özelliği müslüman görünümlü münafıklardır.Hiç bir ehli iman vatanına ve milletine silah doğrultmaz.
    Cevapla
  • vatan sever 7 yıl önce Şikayet Et
    ya olduğun gibi görün ,ya göründüğün gibi ol,malesef sizler iki yüzlü,haram helal bilmiyecek kadar,dünya sefasına kapılmış,münafıklarsınız.maskeniz düştü,ne olduğunuz meydana çıktı,Abd uşakları,müslüman düşmanları.
    Cevapla
  • Osm 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun veyl olsun size ve sizi besleyen bugünlere kadar büyüten İsraile abdye ingilize hepsine veyl olsun....ama az kaldı yakında hepsi osmanlı tokadı yiyecek kaçacak delik arayacaklar.
    Cevapla
  • Tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    O ona şu buna bağlı vay arkadaş ne şebeke ya, devlet nasıl oldu da 40 yıldır bu çeteyi çözemedi aklım almıyor. Hiç mi şüphelenmediler acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi