Adliye ve cezaevlerinde FETÖ operasyonu

İstanbul'da FETÖ soruşturması kapsamında üç adliyede ve cezaevlerinde operasyon başlatıldı.

GİRİŞ 30.09.2016 10:55 GÜNCELLEME 30.09.2016 10:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye örgütlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 kişi hakkında alınan gözaltı kararı alındı. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince bu adliyelere ve çalışanların tayin oldukları belirtilen diğer 23 ildeki adliyelere operasyon düzenleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 personel hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.

24 İLDE ADLİYELERDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ildeki adliyelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine gelerek şüpheli çalışanlara yönelik gözaltı işlemi uyguladı. Bazı çalışanların İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalıştıktan sonra başka illerdeki adliyelere tayinlerinin çıkması nedeniyle operasyonun diğer şehirlerde de yapıldığı kaydedildi.

CEZAEVLERİNDE 75 İNFAZ KORUMA MEMURU HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ'nün cezaevi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında da Silivri, Metris ve Bakırköy cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan 75 infaz koruma memuru ve bazı çalışanlar hakkında gözaltı kararı alındı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Acımak yok acırsak acınacak hale düşeriz...
    Cevapla
  • Şeker 7 yıl önce Şikayet Et
    Gardiyanlara Dikkat!
    Cevapla
  • erz 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bu hainleri içimizden sil süpür at azıcık rahat edelim
    Cevapla
  • fitne 7 yıl önce Şikayet Et
    yazik deyilmi bu ulkeye tam yukselmeye baslarken sinsi derin devlet denilen illet bizim insanlarimizi kullanarak bizi bitirmeye calisiyorlar musluman uyanik olmali bu fitneye dusmemeli
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin girmedigi yer yok ahtapot gibiler bu daha buz daginin gorunen yuzu bir de gorunmeyenler var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü