ABD sivilleri vurdu: 15 ölü!

Afganistan’ın doğusuna gerçekleştirilen ABD hava saldırısında en az 15 sivil hayatını kaybederken, 13 sivil de yaralandı.

ABD sivilleri vurdu: 15 ölü!
ABD sivilleri vurdu: 15 ölü!
GİRİŞ 30.09.2016 09:53 GÜNCELLEME 30.09.2016 09:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Afganistan’ın doğusunda bulunan Nangarhar vilayetine insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

15 ÖLÜ, 13 YARALI

Hava saldırısının Çarşamba sabah saatlerinde gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, 15 sivilin hayatını kaybettiği, 13 sivilin de yaralandığı açıklandı. Açıklamada olayın bağımsız bir şekilde soruşturulması çağrısı yapıldı.

ABD: DAEŞ'İ HEDEF ALDIK

BM Afganistan Yardım Misyonunun (UNAMA) tüm taraflara uluslararası hukuk kurallarının öngördüğü yükümlülüklere uyulması çağrısını yinelediği belirtilirken, hükümete ve uluslararası askeri kuvvetlere olayla ilgili bağımsız, tarafsız, şeffaf ve etkili soruşturma başlatılması çağrısında bulunduğu kaydedildi. ABD yetkilileri ise hava saldırısında bölgedeki terör örgütü DAEŞ mevzilerinin hedef alındığını duyurdu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • bizde 7 yıl önce Şikayet Et
    ypg pyd daeş vuralım yanlışıkla oldu
    Cevapla
  • mad 7 yıl önce Şikayet Et
    Simdi Afganistan mahkemeleri bunu bir teror sucu sayip ABD nin suidi arabistana yargilayacagi gibi Afganistanda ABD yi yargiliyabilecek mi?
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Kefere topluluğu!!, dünyayı müslüman kanıyla boyadınız, Cehennemin bütün belaları başınıza geçsin inş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı