Hakan Şükür nasıl FETÖ'cü oldu?

FETÖ'nün en çok konuşulan isimlerinden biri olan Galatasaray'ın eski futbolcusu Hakan Şükür nasıl FETÖ'cü oldu? Wall Street Journal, FETÖ elabaşısı Fethullah Gülen'in spor yıldızlarını nasıl örgütün içine çektiğini anlattı.

Hakan Şükür nasıl FETÖ'cü oldu?
Hakan Şükür nasıl FETÖ'cü oldu?
GİRİŞ 03.10.2016 16:54 GÜNCELLEME 03.10.2016 16:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara'nın 15 Temmuz darbe girişiminin beyni olduğu gerekçesiyle ABD'den iadesini istediği Fethullah Gülen'in "spor yıldızlarını" nasıl çektiği, ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden biri olan Wall Street Journal'da geniş bir habere konu oldu. 

Büyük ölçüde "FETÖ'nün eski futbol imamı" olarak nitelenen Said Alpsoy'un söylediklerine dayanılan haberde ünlü sporcuların da yüz binlerce dolar bağışladıklarına dikkat çekildi.

WSJ, FETÖ'cülerin ünlü sporcular arasında devşirme yöntemlerini, "Aranan Türk, ülkenin spor yıldızlarını elde etmeye çalıştı" başlıklı haberinde anlattı. Gazete "Dört yıla yakın bir süre Said Alpsoy, Türkiye'nin onlarca büyük futbol yıldızı, FETÖ'nün destekçileri hareketine katmıştı" diyerek girdi.

"SPORCULAR, FETÖ'YE YÜZBİNLERCE DOLAR BAĞIŞLADILAR"

Alpsoy, Türkiye'nin en popüler sporunun yoksul ailelerinden gelen yükselen yıldızlarıyla, FETÖ'nün öğretilerinin kendilerine şöhretin cazibesiyle baş edip sağlam durmaları için nasıl yardımcı olabileceği konusunda tavsiyeler vererek saatler geçirdi. Aksoy, bunun karşılığında onların (sporcuların), FETÖ elebaşısının grubuna ve destekçilerine yüzbinlerce dolar bağışladıklarını söyledi.

FETÖ'den Hakan Şükür'e müthiş çalım

WSJ, "Bağışların yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığı yönünde kanıt yok. Ancak darbe sonrası Türkiye'deki bir hayli siyasallaşmış atmosferde FETÖ ile önde gelen atletler arasındaki bağlar, Türk spor dünyasını bulandırıyor ve kahramanlarının bazılarının itibarını lekeliyor, futbol yıldızı Hakan Şükür ve Oklahoma City Thunder için oynayan Enes Kanter dahil" diye yazdı.

2003'TE AYRILDI

Alpsoy'un da Gülen hareketinden "İslam dini ibadetinden çok güç ve para ile ilgilenen bir kişi kültür olarak görüp uğradığı hayal kırıklığı nedeniyle 2003 yılında ayrıldığını" anlatan gazeteye göre, Alpsoy, örgüte yardım ederek geçirdiği zaman için Türkiye'ye olan borcunu ödemenin bir yolu olarak konuşmak istediğini söyledi.

YORUMLAR 1
  • Zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainliği kanında varmış zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası