Demokrasi ve direnişin simgesi kamyon müzede

Başbakan Yıldırım’ın, “Çarşaflı bir hanımefendi kullanıyor. Yanında modern giyimli bir bayan oturuyor. Birlik budur” dediği kamyon, Demokrasi Müzesi’nde sergilenecek.

GİRİŞ 05.10.2016 13:00 GÜNCELLEME 06.10.2016 09:19
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kahramanlık destanını en iyi yansıtan fotoğraf kareleri arasında yer alan kırmızı kamyonu, ikna çabalarının ardından Boz Ailesi'nden satın aldı.

Efsane oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, direksiyona geçerek çocukları, torunları ve komşuları ile birlikte Kağıthane'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giden Şerife Boz'un kullandığı kırmızı kamyon, kurulma hazırlıkları süren 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde sergilenecek. 50 yaşındaki Şerife Boz ve komşusu ile herkesi duygulandırmıştı.   

İKNA ETMESİ ZOR OLDU 

Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı üzerine Boz ailesi ile görüşen belediye yetkilileri, uzun uğraşıların ardından kırmızı kamyonu satın aldılar. Özellikle Şerife Boz'u ikna etmekte zorlanan belediye yetkililerinin, "tanklara göğüslerini siber eden milletin kahramanlığı, direnişin simgesi olan kırmızı kamyonla yeni kuşaklara aktarılacak" dediği öğrenildi.

BİRLİKTELİĞİN SEMBOLÜ

Başbakan, “Bu fotoğraf gözlerimden yaşların akmasına neden oldu. Birlik beraberlik budur" demişti. 

Akşam

YORUMLAR 46
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    helal size bacılarım !
    Cevapla
  • aile 7 yıl önce Şikayet Et
    Aile terbiyesi gören neslin son kalıntıları bunlar. Çocuklarımıza birşey öğretemeyen devlet, kalkmış çocuklarımızı tam gün eğitmekten bahsediyor. Sanki uyuşturucu kullanımının okullarda yaygınlaştığından haberleri yok. Vatandaşın birçok derdinden haberleri olmadığı gibi... Çocuk en iyi terbiyeyi ailesinden alır. Ve yine bu ablamızın evladına vereceği terbiyeyi hiçbir öğretmen veremez... Kız çocuklarını geleceğin işçisi değil, annesi olarak yetiştirelim. Gelin bir nesle kıymayın...
    Cevapla
  • süleyman göde 7 yıl önce Şikayet Et
    Hür yaşamak bu asil millete çok yakışıyor şerife aba demokrasiye sahip çıktığın için sözde demokratlara da giyim kuşam değil kafa ve icraata bak dedirt ya allah razı olsun zaman gerçek inanların hep öyle oldu 28 şubatcılara duyrulur
    Cevapla
  • a.r.y. 7 yıl önce Şikayet Et
    teyzem gururumuzsun ellerinden opuyorum allaha emanet olasın.
    Cevapla
  • YİĞİTALİ 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar ankarada sokağa çıkmak la filan yerde sokağa çıkmak arasında muhabbetleri dönüyor yanlı "Amelin ruhu niyettir" herkesin kalbini Allah cc bilir vatan milllet din bayrak uğrunda kim iğne ucu kadar bi şey yaptı ise Allah cc razi olsun
    Cevapla
  • neslihan 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen arkadaşım. o gece yalnız Ankara değil tüm ülke elden gidebilirdi Allah korusun. Ankara'da olmasak da, daha cumhurbaşkanımız konuşma yapmadan biz sokaktaydık zaten. niyetleri en iyi bilen Allah'tır vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...