Kripto FETÖ'cülere baskın... Çok sayıda gözaltı

15 Temmuz'daki darbe girişiminde kendilerini gizleyerek, 2. kalkışmaya hazırlanan 39 FETÖ'cü yakalandı. Şüpheliler mahkemeye sevk edildi.

Kripto FETÖ'cülere baskın... Çok sayıda gözaltı
Kripto FETÖ'cülere baskın... Çok sayıda gözaltı
GİRİŞ 05.10.2016 16:48 GÜNCELLEME 05.10.2016 17:01
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan örgüt üyesi bazı sivil şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bir gelişme yaşandı.

15 TEMMUZ'DA KENDİLERİNİ GİZLEDİLER

Bu ifadeler ışığında harekete geçen savcılık, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen 11'i kurmay olmak üzere 28 albay, 5 astsubay ile biri merkeze çekilen vali yardımcısı olmak üzere 6 ''sivil imam'' dan oluşan 39 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇUNDAN TUTUKLAMA TALEBİ

Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheliler, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. İfadeleri savcılıkça alınan şüpheliler, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

KRİPTO FETÖ'CÜLER

Şüphelilerin, öğrenim dönemlerinden bu yana örgütün emriyle hareket ettikleri, 15 Temmuz darbe girişiminde örgütün askeriyedeki yapılanmasının tamamen deşifre olmaması adına ortaya çıkmadıkları ileri sürüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    En doğrusunu bile Allah ım sana havale ediyoruz. Kim suçlu kim masum ise onları gün gibi açığa çıkar ve Suçluların cezasını ver Allahım.
    Cevapla
  • Reisin fedaileri 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk+Fetö+pyd+daeş=amerika bunların hepsi türkiyeye plan hazırlığında bu örgütlerle bizi terbiye edeceklerini sanıyorlar.uyanık olmak zorundayız amerika terör üretir ve bunların çoğu türkiyeye arkasındaki gizli güç ingiltere kim ne yaparsa yapsın her oyuna millet olarak karşılık verilecek ve bu ülke süper güç olcak içimizdeki hainlere ve herşeye rağmen Allah yar ve yardımcımız olsun.bu millet esaretlik yerine ölümü tercih eder şimdi kim isterse çıksın karşımıza
    Cevapla
  • baha 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Münafık Allah(C.C)bunların belasını versin utanmaz soysuzlar...
    Cevapla
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece fetö bankasında 1.600 bin kayıtlı para yatıran varmış bu işin sonu nereye varır bilmem
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    çoklar diye dokunmasınlar mı bir daha darbe yapsınlar mı
    Cevapla
  • Zahid 7 yıl önce Şikayet Et
    Halen kaşınıyorlar adi herifler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt