Özel ekip hain Yüzbaşı Karatepe'nin izinde

Vatan haini, alçak darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Karatepe'nin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu.

Özel ekip hain Yüzbaşı Karatepe'nin izinde
Özel ekip hain Yüzbaşı Karatepe'nin izinde
GİRİŞ 06.10.2016 14:00 GÜNCELLEME 06.10.2016 14:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi  sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Muğla'nın  Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştirdikten sonra kaçan  darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin yakalanması için Muğla  Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra  helikopterle bölgeye gelen darbeci askerlerden biri olan Özel Kuvvetlerde görevli  Karatepe'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Karatepe'nin yakalanması için Muğla Emniyet  Müdürlüğü tarafından özel ekip oluşturuldu. Ekipler, Karatepe'nin, 17 Temmuz  Sabahı Marmaris’ten kaçarak İzmir'e gittiğini, ardından bir yakınının yardımıyla  Eskişehir'e götürüldüğünü tespit etti. Yaklaşık 2,5 aydır yürütülen  araştırmalarda, Karatepe'nin Kütahya-Afyonkarahisar istikametine çıkış yaptığını  belirleyen ekipler, çalışmalarını bu bölgelerde yoğunlaştırdı. Araştırmalar  sırasında bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarının kayıtları da incelemeye  alındı.

Afganistan, Pakistan gibi bölgelerde de görev yaptığı için özelikle  gizlenme konusunda tecrübeli olan Burkay Karatepe'nin yakalanması için tüm  ihtimalleri değerlendiren ekipler, bu kapsamda bölgedeki birçok alana operasyon  gerçekleştirdi. Ekipler, Karatepe'nin son olarak görüldüğü bölgelerde yaşayan  vatandaşlara zanlının fotoğraflarını göstererek, ihbarda bulunmalarını istedi.

İhbar eden vatandaşlar ödüllendirilecek

Öte yandan Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların  faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül kapsamında, Burkay  Karatepe'yi ihbar eden vatandaşların da ödüllendirileceği öğrenildi.

Suikast girişimi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra  helikopterle bölgeye gelen darbeci askerlerce otele 3 helikopterden ateş  açılmıştı.

Otel üzerinde bir süre havada kalan helikopterlerden yüzleri maskeli  ve ağır silahlar taşıyan gruplar inmiş, bölgeye sevk edilen polis ekipleriyle  yaşanan çatışmada polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı koruma  polisi Mehmet Çetin şehit olmuştu. 10 kişinin de yaralandığı olaylar sırasında  bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerine de ateş açılmıştı.

Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonucunda darbeci  askerler, İçmeler mevkiindeki ormanlık alana kaçmış, güvenlik güçlerinin, kaçan  askerleri yakalamak için havadan ve karadan yürüttüğü operasyonlarda darbeci  askerlerden 36'sı yakalanmış ve tutuklanmış, Özel Kuvvetlerde görevli Yüzbaşı  Burkay Karatepe ise kaçmayı başarmıştı.

YORUMLAR 1
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Abicim ekibi daha yenimi oluşturuyorlar komedi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız