Komutanlardan çok anlamlı ziyaret!

Orgeneral Hulisi Akar, kuvvet komutanları ve İBB Başkanı Topbaş, İlhan Varank'ın mezarını ziyaret etti. Mezar ziyareti sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı.

GİRİŞ 08.10.2016 07:28 GÜNCELLEME 08.10.2016 09:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, 15 Temmuz darbe girişiminde büyük hasar gören İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ni ziyaret etti. İBB'deki ziyaretin ardından Hulisi Akar, kuvvet komutanları ile Kadir Topbaş yürüyerek, darbe girişimi sırasında vurularak hayatını kaybeden Prof. Dr. İlhan Varank'ın kabrinin bulunduğu Şehzadebaşı Camii'ne geldi. 

Akar, kuvvet komutanları ve Topbaş, Varank'ın mezarı başında dua etti. Dua sonrası Hulisi Akar, Varank'ın kabrine su döktü. 

Ziyaret sırasında sivil haldeki asker ve polisler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ellerinde otomatik silahlar bulunan korumalar adeta Akar'ın çevresinde kuş uçurtmadı. Koruma engelini aşmayı başaran bazı kişiler, Akar'a sevgi gösterisinde bulundu. Orgeneral Hulisi Akar ve beraberindeki komutanlar aynı önlemler içerisinde camiden ayrıldı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE AÇIKLAMA

Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, 15 Temmuz darbe girişiminde büyük hasar gören İstanbul Büyük Şehir Belediyesi önünde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının  yer aldığı alana karanfil bıraktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarını, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) kapısında karşılayan Başkan Kadir Topbaş, Bin yıllık tarihimizde maalesef bir takım acılar yaşamış bir milletiz. Nice şehitlerimiz kahramanlık destanlarımız var. 15 Temmuz bunlardan bir tanesi. En büyük kahramanlık destanlarından bir tanesi. Yüce milletimizin bireyleri  vatanını, milletini, bayrağını sevenler, ülkenin bekası, devletin geleceği söz konusu olduğu zaman en kutsal varlıkları olan canlarını hiçe sayarak şehit oldular. TSK içerisinde vatanını, milletini seven komutanlarımız, askerlerimiz onların hareket kabiliyetini sınırlama anlamında bir çok hareket imkânlarını kısıtladılar. Böylece çok cılız hainlerin girişimlerine fırsat vermediler diye konuştu.

BÖYLE OLAYLARIN BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İBB şeref defterine, Sayın Başkanım, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne kast eden alçakların, katlettiği şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için de asker sivil omuz omuza her türlü tedbirin alındığını belirtmek istiyorum. TSK'nın gerçek sahipleri ve evlatları görevlerinin başında ve asil milletin emrindedir diye yazdı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Mūrsel 7 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlinin torunu komutanlar.biz sizden raziyiz.rabbimde sizden razi olsun.peygamber ocağina komutan olmak herkese nasip olmaz.
    Cevapla
  • kayı boylu 7 yıl önce Şikayet Et
    işte müslüman türk halkının istediği genel kurmay başkanı paşalarım sizleri alınlarınızdan öpüyorum.
    Cevapla
  • Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Kim birlik beraberliğimiz için çalışıyorsa Allah cc ona, hayırlı uzun bir ömürden sonra şehadet mertebesini nasib eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...