Yasin Börü için Kürtçe mevlit okutuldu

Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014'te yaşanan toplumsal olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü ve 6 arkadaşı için Hüda-Par Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Kürtçe mevlit okutuldu.

Yasin Börü için Kürtçe mevlit okutuldu
Yasin Börü için Kürtçe mevlit okutuldu
GİRİŞ 08.10.2016 18:39 GÜNCELLEME 08.10.2016 18:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2014 yılının Ekim ayında Suriye'nin Kobani kentinde yaşanan çatışmaları protesto etmek için yapılan gösteri sonrası çıkan olaylarda, aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu hayatını kaybeden 6 Hüda-Par üyesinin ölüm yıldönümünde anma programı düzenlendi. Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulu Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Börü ve arkadaşları için Kürtçe mevlit okutuldu. Mevlit nedeniyle Ulu Cami çevresinde güvenlik güçleri olası provokasyona karşı önlem aldı.

 Hüda-Par Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, Yasin Börü ve 6 arkadaşının kendilerine bir dava bıraktığını söyledi. Dursun, "Kendi davalarını bize miras olarak bıraktılar. Biz de onları daima anlatacağız. Çünkü şehit Yasin ve arkadaşları şu anda ümmete mal olmuşlar. Türkiye'nin bir çok yerinde onları anıyorlar" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • VÉNUS HOTTENTOTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Allâh Rahmet'eylesin, canim kardesim.. ==>> Bir Yasin Börü sehit olur , 1000 Yasin Börü gelir. Türk Kürt kardestir, tersini söyleyen kallestir. Lânet'olsun ABD'Pennsilvanya merkezli terorist örgütü FETÖPKKPYDDAES'e...
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    kürtçe mevlüt de neymiş yahu neyse
    Cevapla
  • bir Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Duanın dili mi olu? Allah Kürtçeyi bilmez mi br gafil?
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Sehadeti yasi dolayisiyla cigerimi IMAN ile gipta ettigigim Genc SEHID yasin Börü nün Yevmi Kiyamet de Rabbimin izniyle O nun sevenlerine sehadet etmesini umuyorum. Bi iznillahi Teala.Rabbim O Yüregi yanan Ana sina Sabrü Cemil ihsan eylesin.
    Cevapla
  • alemi isyan 7 yıl önce Şikayet Et
    yasin börü ve arkadaşları gerçek mümin müslüman kürdlerdi katledenler ise ermni tohumları kürd postuna bürünmüş ermenilerdi.hdp bir ermeni partisidr sadece bilinçsiz dinden bi habersiz kürtleri maşa olrak kullanmak ve kendilerni gizlemek için kendilerni kürdlerin temsilcisi olrak gösteriyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...