İmama bıçaklı saldırı!

Üsküdar’daki Kandilli Camii İmamı Mustafa Temiz, darbe gecesinde sela okurken, alkollü bir kişi ekmek bıçağıyla camiye geldi.

İmama bıçaklı saldırı!
İmama bıçaklı saldırı!
GİRİŞ 10.10.2016 06:18 GÜNCELLEME 10.10.2016 06:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeye kalkıştığı 15 Temmuz gecesinde sela okudukları için saldırıya uğrayan ve darp edilen din görevlilerin hikayeleri birer birer gün yüzüne çıkıyor. Onlardan biri de İstanbul Üsküdar Kandilli Cami İmamı Mustafa Temiz. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, din görevlilerine sela okunması talimatını alan Temiz, camiye gelerek sela okumaya başladı.

Bu sırada cebinde ekmek bıçağı taşıyan alkollü bir saldırgan, küfürler ederek cami girişine kadar geldi. "İmam nerede hemen şu salayı sustursun" diye bağıran saldırganın cebindeki ekmek bıçağını fark eden cami cemaati olaya müdahale ederek saldırganı uzaklaştırdı.

KİMLİĞİ VE BIÇAĞI ALARAK UZAKLAŞTIRDI

Bir başka vatandaş ise zarar vermesini engellemek için, saldırgana kendisini polis olarak tanıtarak kimliğini vermesini istedi. Kimliğini aldıktan sonra cebindeki ekmek bıçağını da teslim etmesini isteyen vatandaş, bıçağı da aldıktan sonra alkollü saldırganı alarak bölgeden uzaklaştırdı. İmam Mustafa Temiz saldırganı tanımadıklarını, kendisini polis olarak tanıtan kişinin ise cami cemaatinden olduğunu anlattı. Temiz, saldırganla ilgili suç duyurusunda bulunmadıklarını söyledi.

Yenişafak

YORUMLAR 5
  • Yadem 7 yıl önce Şikayet Et
    eskisehir merkez vaiziyim 15 temmuz gecesi konyada idim konya meram lalebahce Hatipoğlu caminde 3 tane sarhoşla gece en az yarım saat tartistim neden ezan okuyorsunuz neden sala veriyorsunuz diye. o gece konyadaki camilerde saladan once ezan okundu. benimle kavgaya baslamalarina ramak kalmisti 3 tane elinde keleş silahli polis geldi ve onlarda sordular bu ezan ve sala neyin nesi diye. oldu 6 kisi. Polisler izahimi birilerine whatsapp veya benzer bi programla yazip bildirdiler. diyanet kimligimi konrol edip not alip gittiler. sahoslarla bi 10 dakka daha tartistim onlarida ikna edip konya merkeze yollayip salamizi verebildik allaha şükür
    Cevapla
  • uzun dönem er 7 yıl önce Şikayet Et
    Değerli kardeşim bu olayı emniyet ve diyanet'e de rapor etmenizi dilerim. Bu bir vatandaşlık görevidir. Allah razı olsun. Allah'a emanet olun.
    Cevapla
  • melek 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adam terörden yargılanmayacak mı?? imamın suç duyurusuna gerek var mı?? Kanuna göre görevi başında saldırıya uğrayan memur. davadan vaz bile geçse. kamu davası açılır ve gereken ceza verilir. birileri davacı olması gerekirse, kamu düzenini bozmaktan. ben davacıyım.
    Cevapla
  • abdullah 23 7 yıl önce Şikayet Et
    İmamlar devletin memurudur ve görevi gereği sela okumuştur.görevini yapan bir hakime veya savcıya,bıçakla veya taşla saldıran hangi cezayı alıyorsa, imama, öğretmene, doktora, maliyeciye, polise saldıran aynı cezayı almalıdır.hakimler ve savcılar kendilerine saldırılınca en üst seviyede,diğer memurlara saldırılırsa salın gitsin.bu adalet değil bunlarda kanun adamı değil.adalet bakanı bunları incelemeye almalı ve görevini kötüye kullanan hakimleri ve savcıları meslekten ihraç etmelidir.Devlet adına balıkçıyı denetlemeye giden su ürünleri mühendisi darp edildi ve şu anda ölüm kalım mücadelesi vermektedir.bakalım şahıs ne ceza alacak.rüzgar çetin gibi sekiz ayda çıkacaktır.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    muslimanligin nihayeti !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!