Teröre bulaşan aileler yandı!

TBMM Çocukların Cinsel İstismarını Araştırma Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde görüşerek netleştireceği raporda 87 tespit ve öneri yer alıyor.

Teröre bulaşan aileler yandı!
Teröre bulaşan aileler yandı!
GİRİŞ 13.10.2016 06:23 GÜNCELLEME 13.10.2016 06:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TBMM Çocukların Cinsel İstismarını Araştırma Komisyonu aylardır sürdürdüğü çalışmalarını tamamlayarak rapor hazırladı. Taslak raporda ‘çocukların terör tuzağına düşmemesi için çocuğun aileden alınarak koruma tedbirinin uygulanması, günlük kiralık evlerin cinsel istismara uygun zemin yarattığı için yurt, pansiyon gibi barınma yerlerini açma izninin MEB’e verilmesi, suçluların cezaevinden çıktığında aileye haber verilmesi’ gibi çarpıcı tespit ve öneriler yer alıyor.

Komisyonun önümüzdeki günlerde görüşerek netleştireceği raporda şu 87 tespit ve öneri bulunuyor:

- TBMM bünyesinde çocuk haklarıyla ilgili daimi bir ihtisas komisyonu kurulmalı.

- Ulusal çocuk politikasının daha etkin hale getirilebilmesi, tüm kuruluşların tek elden koordinasyonu için, Çocuk Koruma Koordinasyon Merkezi kurulmalı.

İfadesi tek seferde

- Terör mağduru çocukların rehabilitasyonunun yapılacağı bir merkez kurularak, toplumasağlıklı bireyler olarak kazandırılmaları sağlanmalı. Çocukların terör örgütlerinin tuzağına düşmemesi için gerekli istihbari ve idari tedbirler artırılmalı, elde edilen veriler doğrultusunda gerekirse çocuk, Aile Bakanlığı tarafından aileden alınarak tedbirler uygulanmalı.

- Çocuk istismarı suçu nedeniyle hakkında soruşturma ve kovuşturma açılanların çocuklarla ilişkili işlerde çalışması önlenmeli.

- Mevzuattaki fiziksel temas içermeyen cinsel saldırılar yeterince cezalandırılamıyor. TCK’nın 103. maddesinde cinsel istismar tanımı ‘fiziksel temas içermeyen cinsel eylemleri’ de kapsayacak şekilde düzenlenmeli.

- Suç mağduru tüm çocukların ifadesinin tek bir seferde alınması sağlanmalı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Oyle ankarada oturdugu yerden tespit yapilmaz. Kagit uzerindende tespit yapilmaz. Bu cok ciddi bir is.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl yapılır peki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor