Himmet yoksa MİT takibi var!

Somali imamı Usame Ömeroğlu’nun, himmet vermeyen iş adamlarını, yeğeni olan FETÖ'cü MİT mensubu B.A.’ya izlettiği ortaya çıktı.

Himmet yoksa MİT takibi var!
Himmet yoksa MİT takibi var!
GİRİŞ 13.10.2016 08:33 GÜNCELLEME 13.10.2016 08:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpasları çözülmeye devam ediyor. 30 yıl boyunca örgütün içerisinde kaldıktan sonra 2010 yılında tamamen irtibatını kesen Somalı bir vatandaş, darbe girişimi sonrası bildiği tüm detayları Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'a gönderdiği bir mektupta paylaştı. Mektupta, maden kazasıyla gündeme gelen Soma'daki örgüt yapılanmasını satır satır anlatan vatandaş, himmet vermeyen esnaf ve iş adamlarının, örgütün MİT içindeki elemanları tarafından teknik takip ve görüntü kaydedilmesi gibi operasyonlara maruz bırakıldığını belirtti. Mektupta adı geçen MİT elemanı B.A'nın FETÖ ile bağlantısı sebebiyle açığa alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Mektuptaki bilgilerin Soma Cumhuriyet Savcılığı'na verilen ifadelerle örtüştüğü belirlendi.

AÇIĞINI BUL, TALİMATI

Mektupta verilen bilgilere göre, Manisa'nın Soma ilçesinde sözde Somali imamı olarak görev yapan ve FETÖ'nün iş adamı derneğinde başkan yardımcısı olarak çalışan Usame Ömeroğlu, örgüte kurban ve himmet desteği sağlıyordu. Örgüte maddi destek vermek istemeyen iş adamlarını, aynı zamanda yeğeni olan FETÖ üyesi MİT mensubu B.A'ya yönlendiren Ömeroğlu, “Bu kişiyi dinle, ne tür açıkları varsa, maliye ve ahlak ilişkileriyle ilgili detay bul” talimatı veriyordu. İş adamları ve esnafların bu şekilde cezalandırılması ve para akışının devamı sağlanıyordu.

KARDEŞİ DE ABLA ÇIKTI

Mektupta, MİT'çi B.A'nın diğer dayısı Sinan Ömeroğlu'nun ise Konya Büyükşehir Belediyesi'nde imam yardımcısı olduğuna dikkat çekiliyor. Ömeroğlu'nun 15 Temmuz sonrası Konya Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden açığa alındığı öğrenildi. B.A'nın kızkardeşi Burçak A.'nın FETÖ'nün Arnavutluk'taki yapılanmasında okullardan sorumlu ablalık yaptığı ve bir FETÖ okulunda müdür yardımcısı olarak görevliyken MİT mensubu kardeşinin zarar görmemesi için Türkiye'ye döndüğüne yer verildi. Burçak A.'nın Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptığı belirtiliyor.

Paravan şirket oyunu

Himmet paralarını Somali ve Kırgızistan'a aktardığı iddia edilen Usame Ömeroğlu, 17/25 Aralık operasyonu sonrası amcası tarafından şirketten uzaklaştırılınca Soma'yı terk ederek Konya'ya yerleşti. Örgüte kaynak aktarmaya Konya'da da devam eden Ömeroğlu, 15 Temmuz'a kadar Konya Büyükşehir Belediyesi'ndeki abisi sayesinde örgüt adına pek çok ihaleye girerek haksız kazanç elde etti ve bunları FETÖ'ye aktardı. Bu sırada Ömeroğlu'nun Ümit Şahin isimli bir kişi adına BKMY İnşaat Makina Turizm Gıda Temizlik Hizmetleri isimli bir şirket kurduğu ve ihalelere bu isimle katıldığı öğrenildi. Ömeroğlu kardeşlerin soyisim benzerliği ortaya çıkmaması için Ümit Şahin'i paravan olarak kullandığı belirtildi.

Yenişafak

YORUMLAR 5
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar pis insanlarmış bunlar be.
    Cevapla
  • huzeyfekursad 7 yıl önce Şikayet Et
    2 renk vermemiş tahsilli masterli dilli insanlar tercih ediliyor analitik düşünen insanlarin yaptıklarını gördük milleti caddelerde taradılar
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    idam idam idam .daha ne bekleniyor.bu zamana kadar konuşturulmadılarmı.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet ! chp'nin lak laklarına bakmayın cevab bile vermeyin, chp'nin desteklemediği terör örgütü yokki! tabiki fetöyede destek verecek bu huy geninde var çünkü !
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Simdi magdur mu oluyor chp cevap ver
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor