Şemdinli'de kaçak boru hattı bulundu

Hakkari'nin Şemdinli kırsalındaki operasyondan gelen son dakika haberine göre akaryakıt depolama tankeri ve boru hattı bulundu.

GİRİŞ 13.10.2016 15:42 GÜNCELLEME 13.10.2016 17:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yürütülen Durak-1 Operasyonu'nda, İran sınırına 800 metre mesafede tespit edilen 3 bin 800 metre uzunluğundaki kaçak akaryakıt hattı güvenlik güçlerince imha edildi. Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığınca Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülen "Durak-1 Operasyonu" kapsamında 11 Ekim'de gerçekleştirilen arazi arama ve tarama faaliyetleri sırasında, 4 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 5 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 20 kilogram gübre, bir kalıp C-4 tipi patlayıcı, 12 elektrikli fünye ve 8 pilli batarya bloğu ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

  

Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 600 bin lira olan toplam 514 bin 500 paket bandrolsüz kaçak sigara, piyasa değeri yaklaşık 100 bin lira olan toplam 8 bin 905 kilogram kaçak çay, kasasında kaçak çay ve sigaralar bulunan 6 kamyon ve transit araç ile çok sayıda yaşam ve temizlik malzemesi de bulundu.

 

İran sınırına 800 metre mesafede barınak, akaryakıt depolama tankeri ve tanker içindeki yakıtı Soğuksu köyüne aktaran 3800 m. uzunluğunda alternatifli boru hattı bulunarak kullanılamaz duruma getirildi.

Bölgedeki operasyonlarda PKK'nın büyük kayıplar verdiği değerlendirilirken , alınan önlemler ile ekonomik yönden de sıkıntı içerisine girdiği, yeterli kaynak sağlamak maksadıyla, sigara, çay ve akaryakıt başta olmak üzere kaçakçılık faaliyetlerine yöneldiğinin izlendiği öğrenildi.

YORUMLAR 18
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    bütün bunlar oradaki askeri otoriteden habersiz/bağımsız yapılamaz konuştursunlar yakalananları gerçek ortaya çıksın diyer yerlere de baksınlar
    Cevapla
  • poyraz 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk terör örgütünün en büyük kaçakçılık organizasyonu nu organize eden yüksekovalı L.B iki ay önce bir operasyonda gözaltına alındı ancak hükümetteki ortakları ve emniyetteki ortakları sayesinde şimdi elini kolunu sallayarak dolaşıyor bu şahsı son 10 yılda gaziantepte akp li il genel meclisi üyesi ve diğer ceviz .badem sigara kaçak çay işlerini kuzey ıraktan nasıl organize ettiği ortadayken ve bu yolla gaziantepte yüzlerce işletme ve gayrımenkule sahip olduğu bellei olmasına rağmen serbet kalması yukarda hatırı sayılır birileri ile ilişkili olduğunu gösteriyor
    Cevapla
  • seyirci 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet asalaklardan kurtuldukça gerçek operasyonlar yapıyor bakalım daha neler göreceğiz
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkknn bunları döşeyecek vakti ve becerisi yok, bunlar resmen oradaki köylüler tarafından yapılmıştır ! defalarca yazdık söyledik terötist terörist ise yandaşta teröristtir diye !
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    bence bunlar hep vardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler